Petitie van 8.000 chauffeurs overhandigd

Nieuws
30-08-2017 | Door Tim de Jong

In Brussel is de chauffeurspetitie overhandigd aan enkele Europarlementsleden over het geweld dat chauffeurs ervaren die in de regio Calais de trein of ferry naar Engeland proberen te bereiken. Eurocommissaris Violeta Bulc ontbrak.

De petitie werd overhandigd aan Agnes Jongerius, Dennis de Jong en Peter van Dalen. Eurocommissaris van Transport Mw. Bulc vaardigde een vertegenwoordiger af. Ook is de petitie vandaag digitaal overhandigd aan Minister Melanie Schultz. De Europarlementariërs gaan de problematiek zo snel mogelijk op de Europese agenda laten plaatsen, zeggen ze. Zij hebben toegezegd de ontwikkelingen op de voet te blijven volgen en vechten voor verbetering van de veiligheid. De minister laat in een reactie weten de bezorgdheid van de chauffeurs te delen en in nauw contact hierover te blijven met haar collega's en de brancheorganisaties. Tevens gaat zij zich beraden op maatregelen met haar collega van veiligheid en justitie en met TLN.

Nieuw geweldsincident

De overhandiging komt op een moment dat bij Lille een Poolse chauffeur slachtoffer is geworden van nieuw geweld. De man moest in een ziekenhuis worden behandeld en de daders zijn voortvluchtig.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-08-2017
Calais_LR.jpg

TLN waarschuwt tegen 'inklimmers'. En de politie?

Transport en Logistiek Nederland (TLN) constateert dat wat zij noemt 'inklimmers' steeds meer landinwaarts…
Nieuws
25-11-2016
Calais_LR.jpg

Het gaat weer beter met Calais

Sinds het 'slopen' van 'The Jungle' bij Calais, gaat het weer stukken beter met de haven. Er worden meer trucks verscheept,…
Nieuws
07-12-2015
hond.jpg

Illegalen op ferry Hoek-Harwich

De marechaussee heeft na een tip zeventien illegalen uit een Poolse vrachtwagen gehaald die op de boot stond van Hoek van…