Bedrijf verbiedt invoeren landcode vanwege inklimmers

Nieuws
04-02-2022 | Door Iep van der Meer

Nog geen week nadat het invoeren van de landcode verplicht werd verbiedt een Nederlands bedrijf zijn chauffeurs al om de regel toe te passen. Op de Belgisch- Franse grens, richting Calais misbruiken illegale immigranten de verplichte stop namelijk om aan boord te klimmen.

Bedrijven verboden al veel langer hun chauffeurs om te stoppen in het westen van België en het noorden van Frankrijk, maar met de verplichting om de landcode in te voeren op, of vlak na de grens deden chauffeurs dat toch. Het gevolg  was dat immigranten onmiddellijk van de gelegenheid gebruik maakten om aan boord te klimmen. Het niet nader genoemde Nederlandse transportbedrijf heeft dan ook meteen ingegrepen door hun chauffeurs in die regio te verbieden om te stoppen, aldus de Poolse website ">40ton.net. 

Reden voor het niet noemen van de naam van het transportbedrijf is dat een onderneming zijn chauffeurs niet op mag roepen om de wet naast zich neer te leggen, maar in dit geval maakte het bedrijf die keuze weloverwogen. De landcode  voor Frankrijk wordt dus voortaan pas ingegeven op de terminal voor de tunnel. Of de Franse inspectie daar begrip voor heeft zal de tijd leren. 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-01-2022
BAGcr_1.jpg

Landcode invoeren tot de invoering van de Smart Tacho 2

In de nieuwe editie van BIGtruck online magazine lees je alles over het Mobiliteitspakket wat inmiddels…
Nieuws
02-02-2022
Kopie_van_Raben01-1400_1.jpg

ILT zegt niet actief te controleren op landcode

Vanaf vandaag moet je officieel de landcode wijzigen als je de grens oversteekt, maar het ILT gaat daar…
Nieuws
18-09-2018
DFDS.png

Moerdijk, het nieuwe Calais

Of Moerdijk het nieuwe Calais wordt, nee, zo ver wil de politie niet gaan, maar een feit is dat er steeds meer verstekelingen…