Renault drie-asser voor Marcel van der Spek

Nieuws
09-04-2019 | Door Tim de Jong

Marcel van der Spek Groep heeft begin dit jaar een Renault T 460 6x2 aangeschaft bij Van Dijk in Woerden. Het is de tweede Renault-truck voor het bedrijf.  

Als specialist in chartervervoer voor verschillende bedrijven rijden de chauffeurs van Marcel van der Spek transport BV in verschillende trucks. Naast een MAN en een Volvo werd vorig jaar de eerste Renault-truck gekocht. Dit jaar volgde een tweede: een Renault T 460 6x2 van Van Dijk Trucks, die door de nieuwe directeur bij Van der Spek - Davey Bijdevier - wordt gebruikt. Eigenaar Marcel van der Spek had meer goede redenen om een Renault T te kopen. “Ten eerste is de Renault vanwege de lage instap en het overzicht vanuit de cabine zeer geschikt voor onze distributie. We doen ook houttransport, vandaar de 6x2, om het gewicht over de achterassen te kunnen verdelen. Twee jaar geleden hebben we onze eerste Renault-truck in gebruik genomen en daar zijn we heel tevreden over. De jongens trouwens ook. De vrachtwagen rijdt fijn en presteert goed in het werk dat we doen. De T-serie heeft een grotere cabine dan zijn concurrenten en dat is ook prettig. Met het fraaie spuitwerk en de nieuwe logo’s ziet de truck er al met al erg mooi uit.”

Geen concessies

Prijstechnisch gezien is Renault een interessant merk voor Van der Spek. “De prijs/kwaliteitverhouding is bij Renault perfect in orde. Renault-trucks hebben veel rijcomfort en een goed zicht. Je moet erin rijden om dat te ervaren. Wat we verder in onze trucks willen zijn een goede koelkast, een goede standkachel voor het slapen, zwaailichten en mooie lampen. Als je dan uiteindelijk kijkt wat je neerzet met de T 460 6x2, is dat gezien de prijs erg interessant. Het is een hele complete truck. Bovendien wil ik geen concessies doen op de vrachtwagens die we hebben staan; het zijn de visitekaartjes van ons bedrijf, die bovendien tien tot veertien jaar meegaan. Daar moet je in willen investeren.” Voor de aanschaf van de Renault T-serie wendde Marcel zich tot Van Dijk Trucks. “Ik ben zeer tevreden over Van Dijk, het is een fijne garage. Alexander Bader en de rest van de mensen daar hebben me bovendien goed geholpen met de samenstelling van deze truck. Daarom heb ik ook een onderhoudscontract afgesloten. Er lopen echt vakjongens rond bij Van Dijk Woerden, die als het moet ’s nachts voor je klaarstaan. Het is een fijn idee om deze service altijd achter de hand te hebben.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
31-05-2017
STR2.jpg

Derde Renault T voor STR

STR Internationaal Expediteurs uit Schijndel heeft met een nieuwe Renault High T 6x2 bakwagen al de derde Renault uit de T- generatie…
Nieuws
02-05-2017
Bol1.jpg

Renault T voor Bol Transport

Bol Transport uit Hoogezand heeft een nieuwe Renault T high-sleeper aangeschaft. In combinatie met een nieuwe Carnehl Cargo…
Nieuws
26-10-2015
Renault_Trucks_T_voor_Niek_Dijkstra_1_lowres.jpg

T-Serie met hoge cabine voor Niek Dijkstra

Niek Dijkstra, een containervervoerder met vestigingen in Heerenveen en Rotterdam, heeft drie Renaults uit de…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.