Renault High-T met stromend water

Nieuws
24-01-2022 | Door Tim de Jong

De Duitse truckverhuurder Trucktat heeft in samenwerking met truckdealer Dietrich, een Renault-cabine van een High-T 520 omgebouwd waardoor er een eenpersoons camper is ontstaan. Eerstgenoemde biedt deze Renault nu aan in de verhuur.

Dit initiatief is ingegeven door het chauffeurstekort dat in alle landen van Europa het werk bemoeilijkt. Dat een cabine is voorzien van een magnetron is natuurlijk niet zo bijzonder, maar in deze cabine kun je jezelf ook opfrissend dankzij stromend water inclusief een afvoer. Meerdere truckfabrikanten hebben er in het verleden al eens over nagedacht om dit af fabriek in te bouwen, maar het kwam er nooit van.

Bijrijderskant

De Renault is zodanig omgebouwd, dat de bijrijdersstoel heeft plaatsgemaakt voor een bank waarop je je benen kun strekken richting de voorruit. Links daarvan is tegen de cabine-achterwand een tafeltje gemonteerd.  Onder die ligbank hebben de bouwers handige opbergkasten aangebracht, duidelijk me de bedoeling dat de chauffeur langer dan een paar dagen in zijn cabine moet doorbrengen.  

We hebben al eerder zulke pogingen gezien, maar tot een doorbraak kwam het nooit. Of dat nu wel gaat lukken nu chauffeurs steeds moeilijker te vinden zijn, zal blijken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-03-2022
Preco_1.jpg

Dikke Renault T-High drie-asser voor Preco

Betovervoerder Preco heeft deze opvallende nieuwe Renault in gebruik genomen, die bol staat van de extra’s.
Nieuws
10-11-2017
Renault_Trucks_T_High_Edition_Van_Es_Transport_3_lowres.jpg

Renault T High Edition 6x2 voor Van Es

Jan-Kees van Es heeft onlangs zijn Renault Magnum vervangen door een nieuwe Renault T 520 High Edition met liftbare…
Nieuws
06-03-2018
Renault_Trucks_T_zwarte_demo.jpg

Renault in Hardenberg met nieuwe 'High T'

Renault Trucks toont tijdens Transport Compleet Hardenberg een nieuwe Renault T High Special Edition. De truck…