Renault Magnum Legend Edition #100/100

Nieuws
28-11-2016 | Door Iep van der Meer

Afgelopen weekend was er een Renault Trucks evenement in Soest en daar was een groot aantal fraaie Renault Trucks te bewonderen. Naast heel veel nieuwe Renault T- trucks waren er ook nog een paar Premium- en Magnum modellen te bewonderen, waaronder deze hele fraaie Legend Edition.

Ik fotografeerde de opvallende Magnum bij het Militair museum in Soest bij een paar prachtige raketten. Dat is wel soort van passend, want een Magnum is tenslotte ook een niet kinderachtig wapen. Eigenaar Willem Breedijk is trots op zijn Legend Edition trekker. De stemmig matzwart gespoten Magnum is van het laatste model, dus met het hoge dak en de chroomlijst onder de voorruit. De 'Legend Edition' was een soort eerbetoon aan de Magnum bij zijn afscheid maar hier is wat geks aan de hand. De originele 'Legend Edition' werd namelijk geproduceerd in een oplage van 99 exemplaren en dit zou nummer 100 zijn. Willem grijnst van oor tot oor als hij vertelt: ,,Deze auto is door ons geïmporteerd uit Noorwegen. Het is helemaal geen 'Legend Edition', want die waren er alleen als 4x2. Ik vond het daarom wel grappig om hier nummer 100 van te maken, compleet met het 'originele' plaatje op de deur. Lachen toch!''. 

Het mag gezegd worden, origineel of niet, dit is misschien wel de mooiste Magnum die er in ons land rondrijdt. En rond rijden doet Willem nog dagelijks met de Magnum 520. De trekker doet dagelijks zijn rondjes met een betonmixer oplegger. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-01-2019
Magnum_Bergtrans-1400.jpg

De Magnum van Bergtrans in BIGtruck

De Renault Magnum van Bergrans rijdt nog wel een tijdje door in de bekende kleuren van dit bedrijf. Jazeker, er werd…
Nieuws
10-11-2017
Renault_Trucks_T_High_Edition_Van_Es_Transport_3_lowres.jpg

Renault T High Edition 6x2 voor Van Es

Jan-Kees van Es heeft onlangs zijn Renault Magnum vervangen door een nieuwe Renault T 520 High Edition met liftbare…
Nieuws
31-05-2017
STR2.jpg

Derde Renault T voor STR

STR Internationaal Expediteurs uit Schijndel heeft met een nieuwe Renault High T 6x2 bakwagen al de derde Renault uit de T- generatie…