Renault vervroegt onthulling gefacelifte truckseries

Nieuws
28-06-2021 | Door Tim de Jong

Renault Trucks presenteert de nieuwe modellen van de T, T High, C en K tijdens een digitaal event op 8 juli 2021. Hierbij stelt het merk kijkers in de gelegenheid om te ontdekken welke veranderingen zijn doorgevoerd aan de voertuigen op het gebied van productiviteit voor de klant, comfort voor de chauffeur en veiligheid. Aanvankelijk stond de onthulling voor november gepland.

Na de onthulling van de nieuwe T-, T High-, C- en K-modellen in de videogame Euro Trucks Simulator 2 eerder dit jaar, nodigt Renault Trucks belangstellenden uit voor een digitaal event waar de nieuwe vrachtwagens fysiek worden voorgesteld. Het event vindt plaats op 8 juli 2021 op een speciaal daarvoor bestemd platform met keuze uit twee tijdstippen, 13.00 uur of 19.00 uur (CET). 

Een van de verbeteringen is een ruimere verstelmogelijkheid van het stuurwiel. Uiteraard is er meer. 

Medewerker ontslagen

Aanvankelijk stond de onthulling voor november gepland. Dan vindt in Lyon in de spreekwoordelijke achtertuin van Renault, Solutrans plaats, een soort Franse BedrijfsautoRAI. In februari van dit jaar doken ineens foto’s van de gefacelifte Renault trucks op, die waren gelekt door een medewerker van het merk. Die werd naar wij begrepen na een intern onderzoek ontslagen

De kijkers zullen kennismaken met de nieuwe voertuigen en de bijbehorende diensten via verschillende presentaties, onder meer door Bruno Blin, President van Renault Trucks en Florence Simonet, Vice President Aftersales en Services. Paul Daintree, ontwerper bij Renault Trucks, zal ook de deuren van de "Design Hall" openen en de verbeteringen aan de binnen- en buitenkant van de cabine toelichten.

Winnaar ontwerpwedstrijd

Wie heeft de door Renault Trucks en SCS Software georganiseerde internationale ontwerpwedstrijd op ETS 2 gewonnen?

Om 19.30 uur (CET), aan het einde van het event, worden de deelnemers uitgenodigd om verbinding te maken met het Twitch-account van SCS Software, de uitgever van Euro Trucks Simulator 2, om de exclusieve winnaar te ontdekken van de internationale ontwerpwedstrijd op een Renault Trucks T High Evolution.

De winnaar, die door de fans van het merk op de sociale netwerken is gekozen uit vijf finalisten, zal zijn ontwerp live kunnen zien op een echte vrachtwagen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-04-2021
nieuwe_renault_T.jpg

Facelift Renault Trucks nu officieel

Renault Trucks heeft vandaag de gefacelifte T-, C-, en K-, Serie trucks officieel laten zien. De trucks zien er wat…
Nieuws
16-04-2021
Panoramisch_dashboard.png

Betere stuurverstelling en meer voor gefacelifte Renault

Truckfabrikant Renault heeft vandaag meer details onthuld over de gefacelifte T-, C-, en K-, Series…
Nieuws
25-09-2021
R5.jpg

Gezellig feestje van Renault Trucks Club Nederland

Aan de zuidkant van Tiel, op een gezellige camping, kwamen vanmiddag enkele Renault-rijders bijeen.…