Nieuws
20-06-2022 | Door Iep van der Meer

Brandstofverbruik is, zeker met de huidige prijzen aan de pomp extreem belangrijk. Op dit moment lijken Scania met de Super en DAF met de nieuwe generatie de koplopers waar het gaat om brandstofverbruik, maar ook Volvo doet goed mee.

Met de vorig jaar geĆÆntroduceerde FH modellen met I-Save en Turbocompound reden we in 2021 op onze BIGtruck testroute. Het verbruik van die truck was zonder meer spectaculair te noemen, vooral op het vlakke gedeelte. Overigens was het niet alleen de techniek, Volvo heeft ook allerlei aerodynamische maatregelen genomen die bijdragen aan een lager verbruik. Daarnaast is de Volvo FH460 een bijzonder comfortabele truck met veel slimme details zoals het watertankje in het onderste luikje achter de deur. Daar kun je even je handen wassen voordat je instapt. 

Vergelijk zelf!

Natuurlijk kunnen we trucks die op verschillende dagen de test rijden eigenlijk niet vergelijken, maar als we dat toch doen dan zie je dat de Volvo het helemaal niet slecht doet. Vergelijk deze 460 maar eens met de nieuwe Scania 460R Super in de nieuwste BIGtruck. Het is reuze spannend tegenwoordig om zo'n test te doen want de lat ligt hoog en de belangen zijn groot. Om de spanning wat verder op te voeren meldt DAF zich ook bij de koplopers. Onlangs hadden we als eerste de DAF XG+480 op onze testroute en die viel ook beslist niet tegen. De resultaten van die test lees je aanstaande vrijdag in BIGtruck. Misschien is het leuk als je dan de resultaten van de Scania 460R Super en de FH460 I-Save dan bij de hand hebt.

Klik hier voor de test met de Volvo FH460 I-Save Turbocompound!