Routiers Maasvlakte Plaza geopend!

Nieuws
03-05-2017 | Door Iep van der Meer

Op drie mei is Routiers restaurant Maasvlakte Plaza officieel geopend. Maasvlakte Plaza is een enorme parking met maar liefst 357 beveiligde parkeerplaatsen met alle voorzieningen die een chauffeur nodig heeft. Parking en restaurant zijn vanaf 4 mei om 6.00 voor iedereen open!

Maasvlakte Plaza biedt alles wat je als chauffeur nodig hebt. Er is een informatiebalie, wifi, sanitair (douches en toiletten), was- en droogmachines, lockers en een Routiers restaurant met 175 zitplaatsen. Ook is er een container- service station waar je met al je containervragen en problemen terecht kunt.

Verder wordt er nog gewerkt aan een Shell tankstation waar je ook LNG kunt tanken, een wasstraat en een bandenservice bedrijf. Deze voorzieningen moeten echter nog gebouwd worden.

Het restaurant ziet er bijzonder fraai uit met een grote, open keuken waardoor je vanaf de bar mee kunt kijken hoe je eten bereid wordt. Verder is er een launch hoek, zijn er gezellige 'diner' zitjes en is er uiteraard een rookruimte.  

De parking zelf registreert je truck op kenteken, en met je Cargo-Card kun je toegang krijgen. Dat is de eerste twee uur- en overdag gratis, maar daarna gaat de meter lopen. Hier de tarieven: 

Tussen 06.00 en 18.00 uur kunt u gratis parkeren.

Het normale parkeertarief tussen 18.00 en 06.00 uur is 1,10 euro per uur. De eerste twee uur zijn altijd gratis zodat je gebruik kunt maken van de services en diensten op Maasvlakte Plaza. Het maximale parkeertarief is 11 euro per avond of nacht.

Voorbeeld 1: Aankomst om 17.00 uur, vertrek om 21.00 uur, dan betaal je vanaf 19.00 uur.
Voorbeeld 2: Aankomst om 13.00 uur, vertrek om 19.00 uur, dan betaal je vanaf 18.00 uur.
Voorbeeld 3: Aankomst om 19.00 uur, vertrek om 00.00, dan betaal je vanaf 21.00.

Voor dat geld sta je dan wel veilig. Maasvlakte Plaza is ontwikkeld met oog op een Truck Parking Label certificering van vijf sterren voor service en drie veiligheidssloten. De kentekenregistratie geeft een extra veiligheid want op- en afrijden wordt geregistreerd. De parking is 24/7 open, en dat 365 dagen per jaar! 

Voor ADR, koelers, Convoi-Exceptionel en LZV's zijn er speciale plekken. Voor ADR zijn dat gele vlakken en die krijg je toegewezen bij het binnenrijden. De computer wijst je een parkeerplaats en daar moet je gaan staan. Doe je dat niet dan registreren sensoren in het asfalt dat je op een andere plaats bent gaan staan. Vervolgens zal een handhaver je dan naar je toegewezen plaats begeleiden. Dit lijkt wat kinderachtig maar het is een methode waardoor iedereen altijd inzicht heeft in wat voor goederen op welke locaties staan. Hierdoor kan de brandweer in één oogopslag zien wat voor stoffen zich op de parking bevinden, op welke exacte locatie. 

">Voor meer informatie kun je hier terecht.

 

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-04-2017
maasvlakte-plaza.jpg

Routiers Maasvlakte Plaza opent 4 mei

Vanaf 4 mei kunnen chauffeurs 24/7 gebruik maken van de nieuwe grootschalige truckparking op de Maasvlakte. Het Maasvlakte…
Nieuws
30-03-2018
maasvlakte-plaza.jpg

Parking Maasvlakte Plaza wordt uitgebreid

Momenteel telt Maasvlakte Plaza ruim 350 parkeerplaatsen. Naar verwachting kunnen er nog circa 150 parkeerplaatsen…
Nieuws
11-03-2019
vrachtwagenparkeerplaatsen-brexit.jpg

Brexit: 700 extra parkeerplaatsen bij haven Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam, de gemeente Vlaardingen en wegbeheerder Rijkswaterstaat…