Nieuws
12-05-2022 | Door Iep van der Meer

Krommenhoek Machinery uit Apeldoorn heeft een Scania 770ST laten bouwen door Vlastuin Truckopbouw. De stoere gele neus is al weer de 42e Scania die door Krommenhoek werd gebouwd, op basis van een frontstuur model.

De Scania 770S werd besteld als trekker met een extra lange wielbasis en met het standaard dak. Vlastuin truckopbouw verplaatste de cabine en voorzag de truck daarna van de, in eigen huis ontworpen neus. Daarbij blijft alles aan het originele front ongewijzigd, want de koplampen, ondergrille en het  verplichte Front Underrun Protection System (FUPS) blijven dus zoals ze ooit de fabriek verlieten. Wel werd de cabine aan de onderkant verlengd, net als de deuren. Ook de zijfenders, compleet met de instappen werden door Vlastuin ontworpen en gebouwd. 

Aangedreven sleepas?

Hoewel het er uitziet als een sleepas trekker is dat toch niet het geval. De laatste as is namelijk liftbaar, maar ook aan te drijven. Met een eenvoudige schakelaar kan de aandrijving worden ingeschakeld waardoor het een 6x4 trekker wordt! 

Speciaal transport kist

Achter de cabine vinden we geen zijfenders, maar een speciaal transport kistenwand, met daarin weggewerkt twee indrukwekkende staande uitlaatpijpen. Verder werd het chassis afgewerkt met een tranenplaat en werd de stoere sleepas trekker voorzien van een op maat gemaakte achterbumper. Krommenhoek Machinery uit Apeldoorn gebruikt de Scania voor het vervoer van bouwmachines door heel Europa.  Uiteraard gaan we hem ook op shows en festivals zien, verzekert Martijn Krommenhoek ons.