Nieuws
27-09-2022 | Door Iep van der Meer

Scania Longline trekkers zien we wel vaker opduiken maar Steen M. Hansen uit het Deense Vodskov heeft nu een combi op de weg gezet. Een heel bijzonder span, waar Steen zelf mee rijdt!

De Scania S-Highline cabine werd in Nederland verlengd bij Vlastuin Truckopbouw. Dat doet Vlastuin met polyester zijwanden waardoor de vormgeving altijd strak is. Het onderste gedeelte van de cabine, dus achter de spatborden, is voorzien van een fraaie verlenging met daarachter opbergvakken. De vormgeving daarvan is geheel in lijn met de cabine en de spoilerset. Uiteraard is de kooiconstructie van de originele cabine verlengd. Het interieur werd uiteraard ook stevig aangepakt, met onder meer een wasbakje in de cabine. Steen M. Hansen zette deze combinatie, op basis van een Scania 770S Highline op de weg om er zelf mee te gaan rijden. Je ziet de trucks van dit bedrijf regelmatig in Nederland, waar ze dan bloemen laden. 

 47 Deense karren

Door de extra cabinelengte levert Hansen wat laadlengte in, maar met deze combinatie kan hij binnen de 18,75 toch nog 47 Deense karren laden. In de relatief korte motorwagen passen er 21, in de aanhangwagen 26. Dat zijn er toch altijd nog vier meer dan in een 13,60 oplegger. De combinatie werd voorzien van Norfrig carrosserieƫn met zijdeuren over de volle lengte aan de linkerkant en van fraaie, glanzende RVS kisten en afscherming onder de volle lengte. De RVS kisten werden geleverd door Box Norcic. De combinatie is uitgerust Zepro laadkleppen en Carrier transportkoeling.