Scania bouwt Zwolse fabriek om naar Super-generatie

Nieuws
23-11-2022 | Door Tim de Jong

Deze week is er sprake van een historisch moment bij Scania Production Zwolle. De allerlaatste trucks van de zogeheten NTG-generatie, waarbij NTG gewoon staat voor Next Truck Generation, zijn van de productielijnen gerold. Na vijf jaar is er een einde gekomen aan het NTG-productietijdperk in Zwolle én in Europa, zegt Scania.

De Scania-fabriek in Zwolle produceerde nog NTG-trucks, terwijl de collega's in Södertälje en Angers al waren overgestapt op het Scania Super programma. Het waren volgens Scania-personeel uitdagende weken, waarin alles op alles moest worden gezet om de laatste trucks te produceren voor onze klanten. “Daarmee hebben we een bijdrage geleverd aan de programmaverandering in Europa. Tegelijkertijd hebben we de fabriek voorbereid op de introductie van de Scania Super,” aldus Scania. 

Inmiddels is Scania Zwolle op dinsdag 22 november gestart met de ombouw van de productielijnen. Naar verwachting worden op 29 november a.s. de eerste Scania Super trucks op Nederlandse bodem geproduceerd. Dat is dan precies een jaar sinds de introductie in Södertälje, waar BIGtruck uiteraard bij was.