Scania Classic V8 tour 2024

Nieuws
13-05-2024 | Door Iep van der Meer

Zaterdag 11 mei 2024 was het weer zover, de Scania Classic V8 Tour werd gehouden. Het initiatief van Wim Lagerweij, samen met enkele enthousiaste Scania V8 liefhebbers, is inmiddels een vast agendapunt voor de eigenaren en liefhebbers van de eerste series (0 en 1 serie) met de Scania 14 liter V8 motor.

Vijftig 140 en 141’ers kwamen samen en vormden, voor de rit begon, het V8 logo. Waarbij de Scania’s de V vorm uitbeelden en de bemanningen, samen met 4 trekkers, de 8 vormden.  Om de deelnemers niet te laten wegvallen, werd het V8 logo op zijn kop uitgebeeld. Het vormen van het logo heeft een grondige voorbereiding gehad, op de computer had Wim Lagerweij alles tot op de centimeter ingetekend en aan de hand daarvan werden linten gemaakt. Die linten werden op de dag zelf op de grond uitgezet en daarna kon iedere auto, ongeacht de volgorde van binnenkomst, zijn plek in het logo innemen. Want iedere auto had op voorhand een vaste plek toebedeeld gekregen. En samen met een aantal vrijwilligers, in het bijzonder Kurt Zwartjes en Richard Kuijer, werden de voertuigen tot op de centimeter nauwkeurig geplaatst. Daarna kregen de deelnemers een “preek” van Wim, dat ze ook op de centimeter hun plek moesten innemen en, nadat ook dat met militaire precisie uitgevoerd was, werden er drone foto’s gemaakt, waarvan het resultaat hierbij zichtbaar is.

Hierna werd een rondrit gemaakt, ruwweg langs Woerden, Lopik, Schoonhoven, Gouda en Oudewater, die eindigde op dezelfde plek als vanwaar gestart werd en waar inmiddels de catering gearriveerd was. Met deelnemers uit Nederland, Denemarken, Duitsland, België en Frankrijk is het inmiddels een internationaal evenement geworden, dat enorm gewaardeerd wordt door de V8 liefhebbers.   Tekst en foto's: Peter Winterswijk

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-04-2023
MAN V8 (4)

De unieke MAN 19.660 V8 van Frans Boers

Frans Boers is de trotse eigenaar van een unieke MAN truck. Hij restaureerde de prachtige MAN 19.361 tot in de…
Nieuws
29-05-2023
Oldtimerrit Hartman (3)

Pinksterrit Old Transport Achterhoek

Old Transport Achterhoek hield vandaag, tweede pinksterdag, de grote Pinksterrit. Zo’n 70 klassieke trucks begonnen…
Nieuws
26-09-2016
WifocarrLR.jpg

Rondkijken in de schatkamer van Wifocarr

In de schatkamer van Wifocarr tref je onverwachte juweeltjes. Bekijk ze in ons online magazine!