Nieuws
01-04-2021 | Door Tim de Jong

Scania laat vandaag weten dat het komt met een elektrische versie van de V8. Een eerste prototype rijdt daartoe testrondjes in Nederland. Het testparcours bevindt zich hoofdzakelijk in het zuiden van het land, wat tot gevolg heeft dat dit Scania prototype regelmatig staat op te laden in Asten en omgeving.

Om de zoveel tijd worden ingenieurs van Scania ingevlogen vanuit Södertälje, om zich op de hoogte te stellen van de vorderingen van de test. De truckfabrikant wilde niets aan ons kwijt over het type batterij dat wordt gebruikt, of over het systeemvermogen. Het typeplaatje ‘R620’ moet dan ook niet al te serieus worden genomen, de kans is groot dat dit testmodel veel sterker is. Wel benadrukt Scania dat het V8-geluid gewoon behouden blijft. Hoe lang de tests gaan duren is niet bekend. Het heeft er alle schijn van dat het nieuwe type op de IAA van 2022 zijn debuut zal beleven.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-04-2021
Poul_Schou.jpg

Nog een paar 1 april grappen

Afgelopen week was BIGtruck niet de enige die een 1 april grap publiceerde. Wij verzonnen een elektrische V8 van Scania, die…
Nieuws
13-12-2021
Wibax1LR.jpg

Elektrische Scania met 64 ton op weg in Zweden

Een elektrische truck met een GVW van 64 ton is onlangs afgeleverd aan chemieleverancier Wibax en gaat rijden…
Nieuws
01-04-2020
EOS_5D_Mark_II_9166-HDR_LR.jpg

Witteveen verhuizingen aan de slag met zeecontainers

Verhuizer Marcel Witteveen breidt de dienstverlening op deze dag uit met de inzet van zeecontainers…