Scania-levering aan defensie afgerond

Nieuws
22-04-2024 | Door Iep van der Meer

De laatste sleutels van de Scania Gryphus trucks zijn overgedragen aan Defensie. Woensdag ontving Gijs, projectleider van Commando Materieel en IT, onder toeziend oog van de projectteams de sleutels van de laatste Gryphus vrachtwagen van Scania Group. In totaal zijn er de afgelopen 6,5 jaar ruim 3.000 Gryphus trucks met uiteenlopende specificaties geproduceerd en afgeleverd.

Het gaat bij deze grote order om 4x4, 6x6 en hoofdzakelijk 8x8 trucks van Scania, inclusief carrosserie. Meestal is dat een container-opbouw waardoor de trucks flexibel inzetbaar zijn. Een aantal is uitgerust met een autolaadkraan.
 
Tot het eind van dit jaar worden nog de laatste pantser-wisselcabines uitgeleverd. Deze gepantserde cabines kunnen als dat nodig is op de trucks gemonteerd worden. Na de aflevering van de Scania’s ligt de bal vooral bij het dealer netwerk van Scania. Er zijn namelijk onderhoud- en reparatiecontracten afgesloten met Defensie. Het zal dan ook steeds groener worden bij de Scania dealers in Nederland.