Nieuws
05-10-2023 | Door Maarten van der Westen

Op industrieterrein Honderdland verscheen afgelopen jaar een schitterende vestiging van Scania. Vorige week werd een groot feest gegeven en werd het pand feestelijk geopend. Deze week was het verhuizen geblazen en kon men aan het werk. BIGtruck nam een kijkje in het nieuwe pand van Scania Maasdijk.

Met alle veranderingen die op de vrachtwagen- en transportmarkt afkomen, moet er goed nagedacht worden over een nieuwe werkplaats. De meeste Scania’s rijden nog op diesel, maar er zijn meer smaken in opkomst. Zo zijn er vrachtwagens op CNG/LNG, hybrides en binnenkort ook volledig elektrische Scania’s. Aan al deze verschillende aandrijflijnen moet gesleuteld kunnen worden.

Service manager Erik Dekker ziet het vooral als een enorme uitdaging. “De ontwikkelingen gaan zo ontzettend hard,” zo vertelt hij. “De expertise die we nu hebben op het gebied van diesel, moeten we ook opbouwen voor elektrische vrachtwagens. We moeten vooraf getraind zijn, zodat we er klaar voor zijn als de eerste elektrische Scania’s hier binnenkomen.” Erik zet daarom vol in op het opleiden van zijn monteurs.

Voorbereid op de toekomst

Ook het gebouw is gebouwd met verschillende aandrijflijnen in het achterhoofd. Zo zijn twee van de zes straten voorzien van een afzuiginstallatie die gaslekken kunnen detecteren. Gas uit overdrukventielen wordt afgevoerd via het dak. Ook op elektrisch is men voorbereid: de milieuruimte is voorbereid op werkzaamheden aan accupakketten. Zo zijn bijvoorbeeld de deuren verbreed, is er een 63A-aansluiting en is de hele ruimte brandvertragend.

Uiteraard is de nieuwe werkplaats ook duurzaam, met zonnepanelen op het dak en overal LED-verlichting met bewegingssensoren. Het pand van 1,200 m2 huist naast de werkplaats ook kantoren, een ruimte voor e-learning en een ruime kantine. Speciaal voor chauffeurs is een luxe wachtruimte, waar je plaatsneemt in luxe stoelen pal naast een eigen koffie-automaat.

Op deze manier is Scania Maasdijk helemaal op de toekomst voorbereid. Het ontwerp is dan ook de blauwdruk voor andere vestigingen in Nederland. Alhoewel het hart in het Westland vooral nog klopt voor de Scania V8 is Scania Maasdijk al helemaal voorbereid op alles dat de toekomst gaat brengen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-03-2021
Bakker_Bedrijfswagens_-_DAF_LR.jpg

Bakker Bedrijfswagens neemt Sent Waninge over

Bakker Bedrijfswagens, onderdeel van de Bakker Groep, verstevigt haar positie met de voorgenomen overname*…
Nieuws
10-03-2018
Drive-in-TB-DAF1_1.jpg

Met de DAF dealer naar de drive-in bioscoop

Op vrijdagavond organiseerde DAF-dealer Van Tilburg Bastianen een uniek evenement in sportpark Papendal. Daar…
Nieuws
02-06-2017
Stein-8-1400.jpg

Opening MAN dealer Stein

In het Limburgse Stein is een volledig nieuw MAN dealerbedrijf gebouwd. De officiële opening was vandaag maar morgen ben je ook…