Scania P450 8x2*6 voor Bandsma Bultje

Nieuws
16-07-2019 | Door Iep van der Meer

Bandsma Bultje Verhuizingen uit Leeuwarden heeft een nieuwe Scania P450 8x2*6 met een autolaadkraan in gebruik genomen. Dat is een vierasser met één aangedreven as en drie sturende assen. Een erg wendbare truck dus! Met deze nieuwe veelzijdige Scania zet het bedrijf in op een bredere dienstverlening met een uitbreiding van de horizontale transport activiteiten.

Bandsma Bultje Verhuizingen en opslag heeft vestigingen in Leeuwarden en Heerenveen. Het eigen wagenpark omvat zes vrachtwagens en een aantal bestelauto’s. Voor de opslag van inboedels en goederen heeft het bedrijf zesduizend kubieke meter ruimte beschikbaar. Daarnaast beschikt het bij Top Movers aangesloten verhuisbedrijf over 55 eigen zeecontainers voor opslagdoeleinden.

65 ton/meter

Bandsma Bultje is gespecialiseerd in verhuizingen in de breedste zin van het woord. Zowel inboedels als bedrijfsverhuizingen in binnen- en buitenland behoren tot de specialismes. Daarbij hoort ook verticaal transport met verhuisliften tot dertig meter hoogte. Voor het meest specialistische werk investeerde het bedrijf onlangs in een nieuwe Scania P450 Highline met een Palfinger 65 ton/meter autolaadkraan. Een machine met een bereik van twintig meter. De volledig luchtgeveerde Scania is uitgerust met twee negen tons voorassen. Doordat drie van de vier assen sturend zijn uitgevoerd is de Scania ondanks zijn omvang bijzonder wendbaar.

Hoog afwerkingsniveau

Directeur Erik Wolthuizen van Bandsma Bultje Top Movers: ,,Wij maken regelmatig gebruik van de diensten van autolaadkranen van derden voor het plaatsen van containers. Dat kunnen wij voortaan zelf, maar ik zie veel meer mogelijkheden voor deze Scania. Er is veel vraag naar zware autolaadkranen en we hebben nu al extra werk binnen gehaald door deze Scania’’. De vier- asser werd geleverd door Scania dealer Rinsma uit Berlikum. De P450 is voorzien van een ruime Highline cabine met twee slaapplaatsen voor internationale ritten. De opbouw van de Palfinger autolaadkraan en de laadbak werden uitgevoerd door Rondaan Carrosseriebouw, eveneens uit Berlikum. Opvallend is het hoge afwerkingsniveau met fraaie RVS kisten voor alle hijsbenodigdheden.

Duurzaam met HVO

De nieuwe vier- asser is de eerste Scania binnen de vloot. ,,Het contact met dealer Rinsma was meteen heel goed en bovendien begrepen ze meteen wat we wilden. Deze Scania voldoet precies aan onze specificaties en de samenwerking tussen Rinsma Scania en Rondaan Carrosseriebouw was ook erg prettig’’ aldus Erik Wolthuizen. De nieuwe Scania rijdt op 100% HVO net als het hele wagenpark van Bandsma Bultje. ,,Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel en we zijn al volledig overgeschakeld op het milieuvriendelijke HVO als brandstof. Verder voorzien we volledig in onze eigen stroombehoefte doordat we gebruik maken van zonnepanelen. Duurzaamheid is steeds belangrijker en we merken dat onze klanten dat ook van ons verwachten’’.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-02-2016
Rouwmaat1.jpg

Scania 8x4 voor Rouwmaat

Rouwmaat heeft een Scania R410 8x4 met een 65 T/m Palfinger autolaadkraan in gebruik genomen. De truck is verder voorzien van…
Nieuws
11-12-2020
Rademaker_Scania-1-pers-2020.jpg

Scania R500 10x4 met 165 T/m kraan voor Rademaker

Rademaker Transport uit Koudekerk aan den Rijn rijdt sinds kort met een zeer bijzondere Scania R500 10x4…
Nieuws
29-04-2021
Hulster_1-1400.jpg

Ginaf met 165 Tm kraan voor Hulster Vijfhuizen

Hulster Transport & Containerservice BV uit Vijfhuizen, onder de rook van Amsterdam, heeft een indrukwekkende…