Nieuws
05-06-2017 | Door Iep van der Meer

We horen al langere tijd geruchten over een nieuwe V8 van Scania. Deze nieuwe krachtbron zou het, net als de meeste zes-cilinders van dit merk zonder EGR moeten doen. Een scoop op Iepieleaks laat zien dat er echt wat aan komt, en dat wordt een echte krachtpatser!

De stoere 8x8 met laag dak is volgens de type aanduiding een S-730. Het is duidelijk aan testvoertuig. De uitlaatdemper ziet er nog niet definitief uit en dat wijst ook in de richting van de geruchten die we hoorden. Verder zien we achter de cabine duidelijk een extra grote luchtfilter. Tot nu toe zat die onder de cabine en zoog de truck aan door de grille. 

De grootste verrassing is echter het Zweedse kenteken op de truck. Als we bij de Zweedse rijksdienst voor het wegverkeer het kenteken intikken dan zien we een indrukwekkend vermogen van maar liefst 637 Kw. Dat is omgerekend naar Pk's een mindblowing 854 paardenkrachten! Dat is een behoorlijke stap vanaf het huidige topmodel met 730 pk, en het is meer dan honderd pk meer dan de Volvo FH16 750!

Of dit model ook echt in productie komt is niet duidelijk, maar het is geen truck voor de mijnbouw of zo. Het is namelijk wel degelijk een Euro-6 voertuig. Of Scania deze stap echt maakt moeten we afwachten, maar als de voortekens niet bedriegen is de strijd aan het vermogensfront in Zweden nog lang niet over. Wordt vervolgd!

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-01-2019
forestry.jpg

Scania: Een halve eeuw V8 motoren

Scania viert dit jaar het vijftig jarige bestaan van de V8 motoren. De eerste Scania V8 ooit was een LBT140, een truck…
Nieuws
23-03-2023
Jeda Fence 4

Scania 770S voor Jeda Fence

De vader van Jef Dauwen is gek van vrachtwagens en ook de vaste chauffeur in het bedrijf van zijn zoon, Jeda-Fence. Toen Luc…
Nieuws
26-05-2023
Geris_Scania-3-web-pers-2023

Scania 660S duo voor Geris Dairy Solutions

Geris Dairy Solutions, gevestigd in Nederweert, heeft twee Scania 660S V8 trucks aangeschaft. De trekkers worden…