Simon Loos passeert de 1,5 miljoen elektrische kilometers

Nieuws
30-06-2022 | Door Tim de Jong

Met een vloot van ruim twintig elektrische vrachtwagens heeft Simon Loos in totaal anderhalf miljoen emissievrije kilometers op de teller staan, meldt het bedrijf. Een prestatie die volgens Simon Loos uitsluitend kon worden behaald dankzij nauwe samenwerking met partners en de expertise van chauffeurs. Simon Loos zet de groeiende elektrische vloot in voor een uitstootvrije belevering van retailers en horecabedrijven in de binnensteden van de Randstad.

De grens van anderhalf miljoen elektrische kilometers, oftewel bijna 40.000 rondjes om de aarde, werd in mei 2022 doorbroken, vertelt wagenparkbeheerder Wim Roks. “Afgelopen jaren hebben we iedere dag meer bijgeleerd over elektrisch rijden, want dat is een heel andere wereld. Het lijkt bijna vanzelf te zijn gegaan, maar nu kijken we achterom en zie je dat we anderhalf miljoen kilometer ervaring hebben.”

In groene vaart vooruit

De ontwikkelingen rondom emissievrij transport verschenen zo’n tien jaar geleden op de agenda van Roks. Voor een succesvol resultaat bleek samenwerking noodzakelijk te zijn. “Wij hebben gelukkig toegewijde partners, die bereid zijn om samen met ons deze groene weg in te slaan.” Na een periode van grondig onderzoek, startte Simon Loos in 2014 samen met Heineken een proef in de Amsterdamse binnenstad met een volledig elektrische truck: vier elektrische trucks van GINAF werden ingezet voor de belevering van het Heineken-assortiment. Het bleek een succesvol debuut, waarna de elektrische vloot een jaar later met veel vertrouwen werd uitgebreid met nog zeven identieke trucks.

Klik hier voor het hele verhaal!