Nieuws
01-03-2018 | Door Tim de Jong

Ondersteund door vlogs, organiseerde Simon Loos voor de tweede keer een honderd dagen durende campagne om chauffeurs te werven voor de logistieke dienstverlener. Uiteindelijk werden 135 nieuwe chauffeurs aangenomen.

“De hele transportwereld is op zoek naar chauffeurs, het tekort wordt steeds nijpender. Onze vorige campagne leverde maar liefst 182 nieuwe collega’s op, en verrassend genoeg komen we met de laatste campagne flink in de buurt: in totaal staat de teller vandaag op 135 nieuwe chauffeurs! In deze behoorlijk overspannen arbeidsmarkt lukte het ons om een flinke stijging in sollicitaties te bereiken en dus ook heel wat nieuwe chauffeurs aan te nemen. We zien ook dat de inloopsollicitaties, die we voor de vorige campagne bedachten en die we sindsdien wekelijks vast op een aantal locaties houden, nog steeds goed bezocht worden", zegt HR maganer Eric Stam van Simon Loos.

Ook recruiter Hans Peeman is tevreden. Wat hem betreft heeft de campagne een mooie rol gespeeld bij het aannemen van zoveel nieuwe collega’s: “Het is natuurlijk lastig om exact te meten welk deel van onze wervingsacties nu precies tot een sollicitatie heeft geleid. We zijn heel actief op social media, maar we adverteren bijvoorbeeld ook in kranten en op billboards, en vergeet ook niet dat onze chauffeurs onze grootste ambassadeurs zijn. Maar ik hoor tijdens sollicitaties toch vaak - ook ongevraagd - hoe de vlogjes een goed beeld hebben gegeven van het werken bij Simon Loos. En hoe dat de kandidaat een positief gevoel heeft gegeven om bij ons te komen solliciteren.”

Bijna een half miljoen keer bekeken

De collega’s in de vlogs werden vaak ter plekke gevraagd om mee te werken, en het was voor velen van hen best even wennen voor de camera. In de praktijk bleek het echter allemaal wel mee te vallen en leverde het zulke enthousiaste verhalen op dat er zelfs regelmatig de vraag kwam of de vlogs niet werden gescript. Simon Loos plaatste de dagelijkse vlogs elke middag o.a. op YouTube, Facebook, Twitter, LinkedIn en de eigen website. De vlogs werden alleen al op Facebook en YouTube tot nu toe ruim 430.000 keer bekeken, zo’n 5.500 uur in totaal. Er kwamen veel positieve reacties op, zowel van collega’s als van buitenstaanders. De best bekeken vlog was met 35.500 views het filmpje van dag 51, waarin twee chauffeurs bloemen ontvingen van de politie Hoorn voor hun stoere actie eind vorig jaar.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-06-2018
Chauffeurstekort_2_LR.jpg

CBS: 'Aantal vacatures groeit boven 10.000'

In het eerste kwartaal van 2018 was de omzet in de transportsector 3,8 procent hoger dan in dezelfde periode…
Nieuws
16-05-2017
Muller6LR.jpg

Oost Nederlandse vervoerders zoeken chauffeurs

Tal van transportbedrijven uit het oosten en midden van Nederland zijn geschrokken van de snelheid waarmee…
Nieuws
11-07-2017
Chauffeur-scania.jpg

Aantal vacatures is verdubbeld

Het aantal vacatures in transport en logistiek ligt in de eerste helft van 2017 bijna twee keer hoger dan in de eerste helft…