Snelweg Transport ontvangt tweede elektrische Volvo

Nieuws
19-02-2024 | Door Maarten van der Westen

Sinds oktober rijdt een Volvo FH Electric trekker bij Snelweg Transport uit Schiedam.  Nu is ook een elektrische Volvo FM bakwagen geleverd aan het bedrijf.

De Volvo FME 6x2R bakwagen is voor Snelweg Transport een belangrijke vervolgstap naar duurzaam transport. De bakwagen is voorzien van een elektro-hydraulisch gestuurde naloopas. Niet alleen de vrachtwagen wordt elektrisch aangedreven, maar ook de meeneemheftruck is volledig elektrisch. Op deze manier vormen transporten voor bouwprojecten midden in de stad geen belemmeringen meer.

Met de Globetrotter-cabine en luchtvering rondom is er goed aan de chauffeur gedacht. Ook beschikt de vrachtwagen over Dynamic Steering. Aan weerszijden van het chassis zitten drie accupakketten met een totale capaciteit van 540 kWh. De Volvo is voorzien van drie elektromotoren, die samen 667 pk leveren. Aan vermogen heeft deze vrachtwagen dus nooit tekort.

De Volvo FME is de tweede elektrische vrachtwagen van het bedrijf uit Schiedam. Vorig jaar nam het bedrijf al een FHE 4x2 trekker in gebruik. Binnenkort volgt nog een derde: wederom een 4x2 trekker. De order van drie elektrische vrachtwagen is het gevolg van een goede samenwerking met Volvo Group Truck Center Rotterdam.