Speciale Hoogvliegerstruck onthuld dankzij vrijwilligers

Nieuws
23-09-2022 | Door Tim de Jong

In het hele land rijden trailers met reclame van Stichting Hoogvliegers. Zowel compleet bestickerde trailers, als bedrijven die graag rijden met spatlappen van Stichting Hoogvliegers. Trucks voor Hoogvliegers is een van de afdelingen binnen de Stichting Hoogvliegers. Op zogeheten Hoogvliegersdagen, waar chronisch zieke en gehandicapte kinderen een rondje mogen vliegen, worden zij eerst opgehaald met vrachtwagens, motoren en bijvoorbeeld sportwagens.

Eén van de vaste vrijwilligers is Cor van Aalst. Al jaren is hij betrokken bij Stichting Hoogvliegers als chauffeur en als vrijwilliger. Begin dit jaar ontving Cor een tijdelijke truck, in afwachting van de levering van een nieuwe truck. Tijdens de eerste Hoogvliegersdag dit jaar in Eindhoven, bleek deze leentruck wel erg te matchen met de trailer van Stichting Hoogvliegers die hij naar Eindhoven bracht. Zijn werkgever, N. de Groot Transport uit Nederhemert, zag de foto’s en werd ook enthousiast. Hij wilde graag ook een steentje bijdragen aan de Trucks voor Hoogvliegers, maar Cor zou een nieuwe truck krijgen.

Al snel was het duidelijk dat Cor helemaal happy was met een eigen Hoogvliegers Truck in plaats van een nieuwe.

MW Designs

Eerst werden ontwerpen met stickers bedacht, maar al snel werd het duidelijk dat er een echte airbrush-kunstenares mee aan de slag mocht! Zo werd afgelopen week bij MW Designs in Schijndel een kunstwerk gemaakt van de truck. Samen met Truckspuiterij Bronk uit Beusichem werd dit project opgepakt en onlangs onthuld.

Op Rotterdam/The Hague Airport werd de truck gepresenteerd naast het ambulancevliegtuig van Stichting Hoogvliegers. Chauffeur Cor van Aalst: “Degenen die mij kennen, weten hoe begaan ik ben met Stichting Hoogvliegers. Dit is het mooiste dat er is voor mij is. Ik hoop nog heel veel kinderen blij te kunnen maken en zal deze truck showen aan iedereen!”

Stichting Hoogvliegers bedankt N. de Groot Transport, MW Design en Truckspuiterij Bronk voor de geweldige samenwerking en donatie!