Nieuws
10-03-2017 | Door Tim de Jong

Het Sectorinstituut Transport & Logistiek liet Adwin Ploeger, de algemeen directeur van Ploeger Logistics uit Harderwijk, vandaag een zogeheten zij-instromer in dienst nemen. Het bleek dat het de 1250e chauffeur is, die dankzij het Sectorinstituut aan het werk is gekomen.

Willem de Vries, de directeur van het Sectorinstituut, wijst erop dat 70% van die instromers beroep moest doen op een uitkering voor ze een baan aangeboden kregen. Hij wees er ook op, dat STL alweer  een twintigtal chauffeurs verder is.

Bij Ploeger Logistics is chauffeur Robert Biekman niet de enige die bij het bedrijf aan de slag gaat. Hij krijgt meteen twee collega's en directeur Adwin Ploeger is nog op zoek naar meerdere chauffeurs, zeker 25, liet hij zich ontvallen, op diverse standplaatsen verspreid over Nederland.

Robert heeft zin in rijden en stelt geen eisen aan bestemmingen of merk truck. ''Ik ben blij dat ik werk heb, ik heb anderhalf jaar zonder baan gezeten.'' Zijn collega's riepen STL op om meer info avonden te organiseren, ze willen graag nog meer collega's aan het werk zien. 

Meer over het tekort aan chauffeurs en wat de sector eraan wil doen èn natuurlijk over de CAO ontwikkelingen, in de komende editie van BIGtruck Online Magazine! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-01-2017
100DAGEN182CHAUFFEURS-1024x683.jpg

Simon Loos heeft er 182 chauffeurs bij

In honderd dagen 100 chauffeurs werven, het leek Simon Loos een bijna onmogelijk doel. Maar niets bleek minder waar:…
Nieuws
14-02-2019
Heineken_Simon_Loos.jpg

Heineken vreest gevolgen van het chauffeurstekort

De topman van Heineken is lovend over de resultaten van het wereldwijd bekende biermerk. Maar in een…
Nieuws
03-05-2017
chauffeurDAF.jpg

AD: 'Westland schreeuwt om chauffeurs'

Volgens het Algemeen Dagblad van vandaag 'schreeuwt' het Westland om nieuwe chauffeurs. Ze baseren hun conclusie…