Stoere Powerliner voor Bartjes Transport

Nieuws
23-02-2024 | Door Maarten van der Westen

Powerliner is een naam uit het verleden die bij Mercedes-Benz nog steeds tot de verbeelding spreekt. Dat bewijst Bartjes Transport uit Koudekerk aan den Rijn, die een Powerliner in ontvangst mocht nemen.

De basis van deze stoere trekker met 530 pk is een Mercedes-Benz Actros L met Gigaspace cabine. In Powerline-uitvoering is de toch al niet kinderachtige Actros voorzien van interessante opties. De Actros L is af-fabriek voorzien van luchtvering rondom, pneumatische schuifschotel en motorblokverwarming. Voor Bartjes Transport was de Actros L nog niet bijzonder genoeg.

Bij Mercedes-Benz Maasdijk werd de vrachtwagen daarom flink onder handen genomen. Zo werd het complete interieur gedemonteerd. M&M Truckdesign heeft vervolgens een compleet nieuw interieur gemonteerd, helemaal naar wens van de klant. Aan het chassis is een maatwerk brandstoftank gemonteerd. De zij-skirt aan de rechterkant werd voorzien van showbanden. Hierna is het chassis afgewerkt met een vlonder met slangenrek.

Op talloze punten werd de Mercedes-Benz Actros Powerliner aangepast. Op het dak zijn luchthoorns van 95 centimeter gemonteerd, net als een klassieke lichtbak, verstralers, zwaailampen en torpedo-toplampen. Boven de voorruit kwam een verlaagde zonneklep van FoxParts. Onder de bumper kwam een lip van SolarGuard.

Voskamp Truckstyling voorzag de Powerliner van een fraaie Deense bumper en lichtlat met smoke bloklampen en dynamische knipperlichten. Om het af te maken is de combinatie door Dubbeldam gespoten in een fraaie combinatie van grijs en zwart, met opvallend groene accenten. Eén ding is zeker: de nieuwe Mercedes-Benz Actros Powerliner van Bartjes Transport doet zijn naam zeker eer aan.