TLN: 'Crisis leidt tot ruim 32% omzetverlies'

Nieuws
09-04-2020 | Door Tim de Jong

Meer dan 1100 transport- en logistieke bedrijven hebben de vragenlijst van TLN ingevuld. De resultaten zijn samengevat in de eerste TLN-coronamonitor. Deze geeft een algemeen beeld. Gemiddeld gaat het om een omzetverlies van ruim 32% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

In sommige deelsectoren is de teruggang echter veel groter, tot meer dan 90% bij de transporteurs van sierteelt en van auto’s. Bij het containervervoer is de teruggang zo’n 75%, terwijl bijvoorbeeld de bouwtransporteurs, de koeriersdiensten en de verhuisdiensten rond 60% van hun omzet zagen teruglopen. Bijna een kwart van de bedrijven geeft aan gedwongen te zijn afscheid te nemen van medewerkers als gevolg van de crisis.

In 22% van de gevallen hebben transportondernemers al afscheid moeten nemen van personeel. In elf procent van de gevallen is dat meer dan 30% van het personeel. Een vijfde van de bedrijven wil gebruik maken van de aangeboden noodmaatregelen.

Zo’n 38% van de bedrijven krijgt minder werk van zijn klanten, vijftien procent helemaal niks meer en 14% van de ondervraagde bedrijven heeft zorgen of er straks nog wel voldoende geld op de lopende rekening staat.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-04-2020
Premier-Rutte---Elisabeth-Post-TLN---Lievaart_LR.jpg

Premier Rutte bezoekt transporteurs in Westland

Minister-president Mark Rutte bezocht vandaag twee van de vele transportondernemers die zijn getroffen…
Nieuws
26-03-2020
200324-bhcs_vivalytic-anwendung_nah_qr_vri_16-9.jpg

Ook nu blijkt een monopolie een slechte zaak

In bijna alle vrachtwagens die door Europa rijden zit techniek van de Duitse toeleverancier Bosch. Meestal…
Nieuws
21-01-2021
Bremmer1.jpg

Rijbewijzen opnieuw langer geldig vanwege lockdown

Minister Van Nieuwenhuizen treft een nieuwe coulanceregeling waardoor rijbewijzen die tussen 1 december…