TLN naar Den Haag vanwege torenhoge LNG-prijs

Nieuws
28-01-2022 | Door Tim de Jong

De continue prijsstijging van aardgas zorgt voor een extreme prijsstijging van LNG. TLN ontvangt signalen hierover van leden die niet meer rendabel kunnen ondernemen. De branche-organisatie doet onderzoek naar de situatie en gaat in gesprek met de desbetreffende ministeries over compensatiemogelijkheden.

Waar een kilo LNG twee jaar geleden zo’n 90 eurocent per liter kostte, is dat inmiddels opgelopen tot zo’n € 2,50, aldus TLN. “Dit brengt transportondernemers in problemen. TLN ontvangt signalen van leden die aangeven dat zij met deze hoge brandstofprijzen niet meer rendabel kunnen ondernemen.”

Compensatie 

Er is een behoefte aan een compensatieregeling, zeker omdat gelet op de internationale ontwikkelingen verwacht mag worden dat de LNG-prijs voorlopig zeker niet omlaag zal gaan.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor het hele verhaal! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-12-2021
Girteka_truck_Bigtruck.jpg

Girteka baas: Transportprijzen zullen sterk stijgen

Edvardas Liachovičius, de Chief Executive Officer (CEO) van Girteka Group, de grootste transporteur…
Nieuws
20-01-2023
IEP_2081-1400

Verlaging LNG prijs aangekondigd

Een Duits LNG netwerk heeft zijn klanten een bericht gestuurd waarin een lagere LNG prijs wordt aangekondigd vanaf februari.…
Nieuws
10-12-2020
Volvo_LNG-truck_3-1400.jpg

Vier Volvo LNG trucks voor HST Groep

De HST Groep uit Enschede heeft vier LNG-trucks in gebruik genomen. Het gaat om Volvo FH460 trekkers die worden ingezet…