TLN waarschuwt tegen 'inklimmers'. En de politie?

Nieuws
17-08-2017 | Door Tim de Jong

Transport en Logistiek Nederland (TLN) constateert dat wat zij noemt 'inklimmers' steeds meer landinwaarts aan boord van vrachtauto’s proberen te komen, soms al op het vertrekpunt van een transportonderneming. Daarnaast laten recente cijfers zien dat inklimmers hun werkterrein verschuiven naar andere havens in Nederland, waaronder IJmuiden. Dat zegt TLN.

Van haar leden verneemt TLN dat er ook al inklimmers gesignaleerd zijn op Nederlandse parkeerplaatsen, waaronder parkeerplaats Streepland langs de A16/A59 en parkeerplaatsen langs de A12 en de A15.Inklimmers gaan ook nog verder; ze proberen zelfs al aan boord van vrachtwagens met bestemming Verenigd Koninkrijk te komen, die nog niet vertrokken zijn, op het terrein van de transportonderneming.

Naar aanleiding van de recente incidenten in Calais waarschuwt TLN voor groepen illegale immigranten die vrachtauto’s tot stoppen dwingen op de snelweg nabij de Eurotunnel (A16) in Frankrijk. Eerder werden boomstammen en betonblokken op de weg gelegd en gooiden immigranten met stenen, zegt TLN.

TLN roept de sector met klem op om in dergelijke situaties niet uit te stappen en direct het alarmnummer van de politie te bellen. Ze hebben gelijk bij TLN, dat is de enige weg. Maar het is zo jammer dat deze waarschuwing van TLN moet komen en niet van politie of marechaussee. Duidelijk is dat overheden op welk niveau dan ook, nog altijd blind en doof zijn voor de nijpende situatie van dit probleem. Ten aanzien van het wegvervoer is de stilte van de IRU minstens zo erg en is het erg raar dat we van Britse kant niks horen.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-11-2016
Calais_LR.jpg

Het gaat weer beter met Calais

Sinds het 'slopen' van 'The Jungle' bij Calais, gaat het weer stukken beter met de haven. Er worden meer trucks verscheept,…
Nieuws
07-12-2015
hond.jpg

Illegalen op ferry Hoek-Harwich

De marechaussee heeft na een tip zeventien illegalen uit een Poolse vrachtwagen gehaald die op de boot stond van Hoek van…
Nieuws
30-08-2017
Petitie.jpg

Petitie van 8.000 chauffeurs overhandigd

In Brussel is de chauffeurspetitie overhandigd aan enkele Europarlementsleden over het geweld dat chauffeurs ervaren…