Tram van 30 meter valt van trailer

Nieuws
24-11-2022 | Door Tim de Jong

Op de Duitse snelweg A9 in het oosten van het land, is een tramstel van 30 meter lang van een dieplader gerold. De chauffeur van de trekker verloor de macht over het stuur, waarna ook zijn zwaar transport trekker kantelde.

De tram rolde een tiental meters naar beneden, de chauffeur raakte gewond en moest naar een ziekenhuis. Op foto’s van de Thüringer politie is goed te zien dat de Volvo zwaar transporttrekker zwaar beschadigd is. Hoegenaamd staat de uitschuifbare trailer nog op zijn wielen, maar is ook te zien dat de wielen in de verkeerde richting staan. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend, maar een technisch mankement behoort tot de mogelijkheden.

Zeven fasen

Het bergen van de tram en de voertuigcombinatie is inmiddels achter de rug, het gebeurde in zeven stappen. Nadat eerst de trekker en de uitschuiftrailer waren geborgen, werd de tram in vijf delen gehesen, ook al omdat de kraan toch nog enkele meters van de te hijsen last verwijderd stond. De schade wordt geschat op 2,5 miljoen euro.