Transport Janssens bestelt 30 Scania 530 S trekkers

Nieuws
21-04-2022 | Door Iep van der Meer

Het Belgische transportbedrijf Transport Janssens uit Melsele heeft niet minder dan 30 Scania V8 trekkers besteld. Op dit moment rijdt er maar één Scania V8 bij het bedrijf, maar die doet het in alle opzichten zodanig goed dat er besloten werd tot deze groter order.

Transport Janssens heeft een vloot van 44 trucks, allemaal Scania's, In dat wagenpark zit voorlopig één Scania V8, waar een speciaal verhaal aan vast zit. “Het is de enige zwarte vrachtwagen die we in ons park hebben, naast de andere exemplaren die allemaal perfect in onze huiskleuren staan. De zwarte V8 kwam er 2 jaar geleden, en we kochten hem specifiek voor een chauffeur die op dat moment 25 jaar in dienst was. Hij was door het dolle heen en geniet ook vandaag nog elke dag van zijn V8. Het zette ons aan het denken: ons personeel is onze grootste troef. Waarom hen dan niet allemaal belonen. Geen betere manier om dat te doen dan met een Scania V8,” zegt Janssens enthousiast. 

30 530S Highline trekkers

Het leidde tot de order voor maar liefst 30 Scania V8 trekkers. Voor Scania België de grootste V8 order sinds het jaar 2000. Overkill? Misschien wel,” glimlacht Kenny Janssens. “ Op dit moment bestaat ons park voornamelijk uit trucks  met de 450pk 13-liter motor van Scania. Die doen hun werk perfect, zijn zuinig en komen nooit power tekort. Hebben we die V8’s nodig? Neen, maar we doen er iedereen een plezier mee en dat is de investering wel waard. De restwaarde is ook beduidend hoger, waardoor het uiteindelijke verschil nog meevalt, zeker gezien over de jaren dat we de vrachtwagens bijhouden. Bij onze huidige Scania V8 zien we bovendien dat het verbruik perfect binnen het gemiddelde van het park valt, dus daarvoor moeten we het ook niet laten. De laatste generatie V8 SCR-only zou bovendien nóg zuiniger zijn. Als we op die manier onze eigen chauffeurs een plezier kunnen doen, en ook nog eens nieuwe chauffeurs aantrekken, zie ik geen reden om het niet te doen,” besluit Janssens.