Transporteur Willem Veenstra overleden

Nieuws
09-04-2022 | Door Iep van der Meer

Afgelopen week werd transport ondernemer Willem Veenstra in zijn woonplaats Tijnje begraven. Willem overleed aan de gevolgen van een hartinfarct. Hij werd naar zijn laatste rustplaats gebracht op zijn net gerestaureerde Mercedes trekker.

Willem Veenstra begon zijn loopbaan als chauffeur, maar later begon hij voor zich zelf. Hij was gespecialiseerd in de wegenbouw en zijn bedrijf groeide uit tot een constante factor waar veel bedrijven op konden bouwen. Het wagenpark groeide uit tot vier trucks. Willem was niet alleen transporteur, hij was ook een echte liefhebber. Een oude DAF torpedo was al wat jaren onderweg als restauratie object, en daar werd onlangs een Mercedes-Benz 1927 trekker aan toegevoegd. Die truck was bijna klaar toen Willem overleed. Een groep vrienden en zakenrelaties heeft het werk in minder dan een week afgemaakt om Willem met die truck naar zijn laatste rustplaats te kunnen vervoeren. Dat is veelzeggend over de relatie die Willem onderhield met zijn vrienden en collega’s. Willem Veenstra werd 56 jaar en laat een vrouw en twee kinderen na. BIGtruck wenst hun heel veel sterkte de komende tijd.

Het bedrijf dat Willem achterlaat, W. Veenstra Transport in Tijnje wordt voortgezet onder leiding van ex werknemer Rudan Zoetendal. Rudan: ,,Ik heb zelf een paar jaar voor Willem gewerkt en ben later zelfstandig verder gegaan met mijn eigen bedrijf Z&L Transport in Ruinen. We hadden dagelijks contact en ik reed ook vrijwel wekelijks voor Veenstra. In overleg met de familie hebben we nu besloten om het bedrijf voorlopig voort te zetten op de zelfde basis waarbij ik de planning op mij neem. Op die manier hopen we de familie wat rust te geven om zich te beraden op de toekomst van het bedrijf’’. W. Veenstra Transport is met vier vrachtwagens actief in het vervoer van asfalt, machines, wegenbouw materialen en alle gerelateerde werkzaamheden.