Travis Road Services lanceert Europees Truckparking netwerk

Nieuws
24-03-2020 | Door Tim de Jong

Travis Road Services breidt haar diensten uit met truckparking. Naast truckwash, tankcleaning en reparatie werkzaamheden, kunnen transporteurs nu ook geschikte parkeerplekken vinden, boeken en betalen via het boekingsplatform van Travis. Per direct kan dit op een vijftigtal locaties in Europa en dagelijks neemt dit aantal toe. Travis lanceert de service Truckparking als oplossing voor het maatschappelijke probleem rondom het veilig kunnen parkeren van vrachtwagens en het gebrek aan kwalitatieve truckparkings.

Oplossing  

De vraag naar kwalitatieve truckparkings langs de Europese wegen overstijgt het aanbod ruimschoots en tot overmaat van ramp neemt het aantal ladingdiefstallen substantieel toe, zegt Travis. Dennis van Veggel, CEO Travis Road Services: “In gesprekken met onze klanten en partners, zoekend naar passende oplossingen, merkten we dat veel van hen openstond voor wat men noemt ‘Depot Parking’. Dit is het beschikbaar stellen van parkeerplekken op eigen terrein. Wij sluiten deze parkings aan met als doel zoveel mogelijk veilige parkeerplekken te creëren.” Via het boekingsplatform van Travis kunnen transporteurs een truckparking eenvoudig vinden, boeken en betalen. Naast Depot Parking locaties, zijn reeds bestaande private en publieke secured parkings ook beschikbaar via het Travis Road Services netwerk. 

Door een parkeerplek vooraf te boeken, hebben chauffeurs onderweg volgens Travis niet langer te maken met onveilige parkeersituaties op vluchtstroken, of overvolle publieke parkeerplaatsen. “Na een lange rit is zoeken naar een geschikte parkeerplek, of onverwachts zorgen maken over de verplichte rij- en rusttijden, niet meer nodig. Ook het piekeren over de wijze van betaling is niet meer noodzakelijk”, aldus Travis.

Voor aanbieders van truckparkings: Door aan te sluiten op het roadservices netwerk van Travis zijn aanbieders van truckparking in één klap toegankelijk voor grote aantallen transporteurs binnen Europa en zijn de beschikbare parkeerplaatsen direct te boeken via het boekingsplatform. Daarnaast worden zij op financieel vlak ontzorgd; er is geen sprake meer van een debiteurenrisico. Alle transacties lopen via Travis en gegarandeerde betaling vindt binnen enkele dagen plaats, schrijft de onderneming. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-12-2017
Truckparking_Duiven_2.jpg

Beveiligde truckparking Duiven geopend

Bij Duiven is op Centerpark Noord een nieuwe, betaalde truckparking geopend. De nieuwe truckparking op Centerpoort…
Nieuws
29-04-2016
parkingLR.jpg

Hazeldonk krijgt betaalde truckparking

Bij grensovergang Hazeldonk wordt een betaalde truckparking gebouwd. Na enkele jaren van overleg werd hiervoor de…
Nieuws
04-10-2017
Joost_zusjes_LR.jpg

Betaald parkeren bij Joost

Truckstop Joost in Hazeldonk gaat een nieuwe parking openen. Die is niet langer gratis.