Truckfestival Burdaard: Gezellig en heet!

Nieuws
18-06-2022 | Door Iep van der Meer

Truckfestival Burdaard 2022 is geslaagd! Na eerder een verregende editie en later een door Corona afgelast Truckfestival stonden dit jaar alle seinen op groen. Het terrein was mooi hard, het zonnetje scheen en het bier was koud. Kortom, alle ingrediĆ«nten voor een geslaagd evenement. 

Truckfestival Burdaard is een stichting die heel wat vrijwilligers en sponsors op de been brengt. Zonder hun hulp en bijdrage gaat het niet. Naar schatting ruim 300 trucks uit, voornamelijk Friesland maar ook uit Noord Holland en tot uit het midden van het land vonden hun weg naar het hoge noorden. Eigenlijk is het bijzonder hoe dit soort evenementen leeft onder de chauffeurs. Noem eens een andere beroepsgroep waar dit mogelijk is? Het zegt iets over het vak en de trots waarmee de chauffeurs hun werk doen. 

Sponsors

Naast heel veel werkende en nieuwe trucks waren er leuke oldtimers te zien, maar ook de oude oplegger van Rutger Hauer was te bewonderen in Burdaard. De trailer is nu zwart, en er staat een indrukwekkende DAF 95 500 met een Cummins motor voor. Een prachtig span waar we beslist nog eens op terug komen! 

Het is opvallend hoeveel ondersteuning het lokale truckfestival ontvangt van het bedrijfsleven, waaronder ook een groot aantal transportbedrijven. Ook de lokale truckdealers waren van de partij met demo trucks. Verder was er van alles te doen voor de kinderen, was er een leuke braderie, catering en zelfs live muziek in de feesttent. Op vrijdagavond ging het feest al los en op zaterdag ochtend was er een grote konvooi-rondrit door het noorden van Friesland. Alles bij elkaar was het weer een top feestje daar in Burdaard!