Truckstar festival Assen: Als vanouds

Nieuws
31-07-2022 | Door Iep van der Meer

Twee jaar lang bleef het stil in Assen tijdens het traditionele weekend van het Truckstar Festival maar dit jaar is het weer als vanouds. Naar schatting 2000 trucks kwamen naar het TT circuit, waaronder een konvooi van 100 combinaties van Broshuis uit Kampen. 

Met al die trucks langs de baan waarbij de meesten hun eigen feestje vieren, een paddock vol showtrucks en de stands van de grote merken en een programma voor de hoofdtribune is de 40e editie van het Truckstar Festival weer terug. En eigenlijk volgens het zelfde concept dat al jarenlang gevolgd wordt, en waarom niet, want dat staat als een huis. Nieuw was wel een georganiseerde optocht van landbouwtrekkers voor de hoofdtribune waarin de boeren hun stem konden laten horen. Grote klasse!

Broshuis konvooi

Wij reden vrijdagavond mee met het Broshuis konvooi vanuit Kampen. Een indrukwekkende stoet van 100 combinaties, vaak beladen met zware machines en dergelijke. Op het circuit heeft Broshuis een eigen nederzetting in de noordlus. 

Volgende week BIGtruck Trophy!

In het weekend na het Truckstar Festival was Nog Harder Lopik altijd een soort afterparty. Dit jaar kan dat helaas niet doorgaan, voor BIGtruck reden om de BIGtruck Trophy in dat weekend te organiseren. Na dit weekend in Asen volgende week naar Asten dus! En je kunt zelfs nog inschrijven. Klik hier!