Tukker truckers delen ijsjes uit in Twentse zorgcentra

Nieuws
03-08-2020 | Door Tim de Jong

Normaal gesproken organiseren de Tukker Truckers in de zomer een truckrun voor hen voor wie in een vrachtwagen rijden allesbehalve vanzelfsprekend is. Dit jaar is alles anders, dus besloten de Tukker Truckers naar hun passagiers toe te rijden die normaal gesproken mee gaan met de truckrun, en aan hen ijsjes uit te delen.

Maar kon dit wel? De betreffende zorgcentra waren enthousiast, maar moeten zich ook aan coronaregels houden. Uiteindelijk werden de regels soepeler, dus konden de Tukker Truckers aan de slag."

'Kippenvel van begin tot eind', reageert chauffeur Elwin Stegeman die mee deed aan deze actie. 'We moeten iets doen'! zeiden de Tukker Truckers tegen elkaar, en dus gingen ze aan de slag. Zo werden 1200 ijsjes geregeld die door 300 begeleiders werden uitgedeeld aan 900 mensen met een beperking. "We hadden een diepvriesauto nodig. Die kon Müller aan ons uitlenen", zegt Elwin, wiens collega Aflred Smit op deze vriestruck rijdt. Tassen werden geregeld bij Jan Pannenkoek. Tukker Truckers die normaal gesproken rijden voor Leverink, Bolletje, Bolk, Müller, etc, deden met hun truck mee. 

Het was een heel karwei om de route uit te zetten, zegt Elwin. Almelo, Hengelo, Losser, Enschede, overal wonen her en der de mede-passagiers, vaak gewoon in woonwijken. "Maar het enthousiasme en de dankbaarheid die je ervoor terugkrijgt, echt geweldig! Dan weet je weer even waar je dit voor doet!" 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-03-2021
Tukker_truckers_vroeger_LR.jpg

Jubileumfeest Tukker Truckers gepland op 11 en 12 september

Chauffeursvereniging Tukker Truckers bestaat dit jaar veertig jaar en dat is aanleiding voor…
Nieuws
11-09-2021
TT1.jpg

Tukker truckers vieren 40-jarig bestaan in stijl

De Twentse Tukker-Truckers bestaan dit jaar veertig jaar. Voor het eerst leidde dat tot een truckmeeting…
Nieuws
11-09-2021
TT1.jpg

Tukker truckers vieren 40-jarig bestaan in stijl

De Twentse Tukker-Truckers bestaan dit jaar veertig jaar. Voor het eerst leidde dat tot een truckmeeting…