Tukker truckers vieren 40-jarig bestaan in stijl

Nieuws
11-09-2021 | Door Tim de Jong

De Twentse Tukker-Truckers bestaan dit jaar veertig jaar. Voor het eerst leidde dat tot een truckmeeting op een originele, typisch Twentse plek, namelijk op het vliegveld.

Niet alle drijvende krachten achter de Tukker Truckers kunnen hier genoemd worden, maar Alfred Smit en Elwin Stegeman toch wel. “We hebben nog nooit een truckmeeting georganiseerd, dit is de eerste keer,” zegt Elwin. “Maar het ziet er goed uit zo. We hebben een asfaltstrip van een kilometer lang waar alle deelnemers een plekje hebben gevonden.”

Mercedes

Hij kwam op een bijzondere manier aan het idee om de jubileumsmeeting hier te organiseren. “Twee jaar geleden organiseerde de Mercedes-dealer hier demoritten met de Actros voorzien van Mirrorcam, dus zonder spiegels. Toen viel bij mij het kwartje dat dit de ideale locatie zou zijn.“

Covid

In de vele jaren dat de Tukker Truckers bestaan, was er in al die jaren van een stabiel ledenbestand. Maar daar kwam de afgelopen jaren verandering in. ”Vanwege Covid, konden we natuurlijk niet onze jaarlijkse truckrun houden, wat de reden is waarom we als Tukker Truckers bestaan. Dus organiseerden we een tour langs alle verzorgingstehuizen in de regio. We kwamen naar de patiënten toe, die we normaal meenamen in de cabine, en overhandigden een ijsje. Dat ging in de regio niet onopgemerkt voorbij. Nu hebben we ineens honderden leden, en gaan we de ijsjesrit natuurlijk ook weer doen!” 

Gezellig druk en stil

Wat opviel aan het evenement, is dat iedereen blij was om elkaar weer te zien. Ook was er sprake van relatieve stilte. Geen harde muziek, ronkende V8-en en nauwelijks geclaxonneer. Het deel van het vliegveld waar het evenement plaatsvindt is aangemerkt als natuurgebied. De Tukker Truckers hechten er waarde aan  dat dat gerespecteerd wordt. “We vinden dit een toplocatie. Er is voldoende ruimte en niemand wordt gehinderd. Dus als we ons een beetje gedragen met z’n allen, hopen we dat we hier weer terug mogen komen.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-09-2021
TT1.jpg

Tukker truckers vieren 40-jarig bestaan in stijl

De Twentse Tukker-Truckers bestaan dit jaar veertig jaar. Voor het eerst leidde dat tot een truckmeeting…
Nieuws
08-03-2021
Tukker_truckers_vroeger_LR.jpg

Jubileumfeest Tukker Truckers gepland op 11 en 12 september

Chauffeursvereniging Tukker Truckers bestaat dit jaar veertig jaar en dat is aanleiding voor…
Nieuws
03-08-2020
Tukker1.jpg

Tukker truckers delen ijsjes uit in Twentse zorgcentra

Normaal gesproken organiseren de Tukker Truckers in de zomer een truckrun voor hen voor wie in een…