TVM richt zich volledig op transport en logistiek

Nieuws
28-06-2017 | Door Tim de Jong

TVM verzekeringen gaat zich volledig richten op het optimaal begeleiden en het verzekeren van het zakelijke transport en logistiek in Nederland, België en Luxemburg.  Andere activiteiten worden afgestoten, wat enkele tientallen banen kost.

TVM, wat staat voor Transport Verzekerings Maatschappij,  gaat extra focus aanbrengen op transport en logistiek en zal de komende jaren geleidelijk afscheid nemen van automotive, volmachtkantoren en particulieren. De samenwerking op volmachtgebied met de truckfabrikanten blijft wel bestaan en er is gekozen om door te gaan met het verzekeren van pleziervaartuigen en oldtimers. 

Als gevolg hiervan zullen enkele tientallen arbeidsplaatsen komen te vervallen. Daarnaast zullen nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan door technologische innovaties, risico-analyses, nieuwe diensten en big data-toepassingen. Alles is er volgens TVM op gericht om de transportveiligheid van haar coöperatieve klanten nog verder te vergroten. 

TVM zal daarom inzetten op nieuwe bedieningsconcepten, meer diensten en producten ontwikkelen op het gebied van de totale logistieke dienstverlening en de operatie verder stroomlijnen. Klanten van TVM zullen integrale (transport-) risico-analyses krijgen aangeboden. Hierbij wordt data ingezet om de risico’s voor haar klanten beter te voorspellen, te voorkomen en te beheersen. Aanvullende diensten als continue educatie, voorlichting, juridische advisering en verzuimbegeleiding zijn daarbij van groeiend belang. 

“De wereld van het vrachtvervoer en bijbehorende logistieke activiteiten is sterk in beweging. Er gebeurt en verandert veel: van totale digitalisering tot zelfrijdende vrachtwagens en van platooning tot drones. Verzekeraars van deze innovatieve branche kunnen daarin niet achterblijven. TVM wil als belangrijke partij in dat dynamische landschap van het zakelijke vrachtvervoer een vooroplopende en betekenisvolle rol als marktleider blijven vervullen. We zijn dat ook aan de leden van onze coöperatie verplicht,” aldus Arjan Bos, bestuursvoorzitter van TVM.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-07-2024
Vrachtwagenverzekering

Hoe werkt een truck verzekering internationaal?

Maak je maar regelmatig gebruik van je vrachtauto voor het maken van internationale ritten? Niet alleen…
Nieuws
01-10-2020
20120824-Kantoor-TVM-verzekeringen-Hoogeveen-Nederland.jpg

TVM verdeelt 10 miljoen Euro onder zijn klanten

TVM Verzekeringen keert 10 miljoen Euro uit aan zijn klanten in Nederland. De cöoperatieve verzekeraar…
Nieuws
10-02-2016
contact-met-tvm.jpg

TVM verbaasd over afwijzing bonden

'Transportveiligheid moet voorop staan. De achterliggende redenering van verzekeraar TVM is dat het verbeteren van rijgedrag…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.