Nieuws
12-07-2021 | Door Tim de Jong

Tanktransportbedrijf GCA Nederland, een dochter van de Franse Group Charles Andre (GCA), heeft twaalf nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks aan de vloot toegevoegd.

Het Franse moederbedrijf, met zo’n 10.000 werknemers en 7.000 eigen trucks, heeft al jarenlang een sterke relatie met Mercedes-Benz. Toch was het tot voor kort nooit tot een actieve relatie in Nederland gekomen. Voor managing director Oscar van Nuland was Mercedes-Benz nu een logische keuze. “Na heroverweging van wat wij in een truck zoeken, bleef er maar één duidelijke keuze over”. De cijfers over verbruik en onderhoud, gekoppeld aan de goede match met de eigen werkplaats en de sterke uitstraling, waren voor Van Nuland, zijn monteurs en chauffeurs doorslaggevend voor hun keuze voor Mercedes-Benz.

Gesprekken

“We hebben stevige gesprekken gevoerd over de afspraken, opleidingen, onderhoud, onderdelen en levertermijnen. Je gaat een jarenlange verbintenis aan met elkaar en dat kun je maar één keer goed doen. Aan het begin.”  Toen de keuze eenmaal op de Actros was gevallen, werd de chauffeurs gevraagd wat zij belangrijk vinden aan een truck. “Onze Actrossen zijn opgebouwd voor tankvervoer op de lange afstand met aandacht voor comfort. Voor onze chauffeurs die internationaal rijden, overnachten en weekenden maken.”

De truck moest bepaalde eigenschappen hebben, zoals een BigSpace-Cabine met een vlakke vloer, standairco, koelkast, magnetron en DAB+ radio. Daarnaast beschikken de trucks over een 11-liter motor met 460 pk, een power take-off (PTO), Active Brake Assist 5, Predictive Powertrain Control en de Multimedia Cockpit Interactive met geïntegreerde trucknavigatie en Truck App Portal. Alles om brandstof te besparen en de chauffeur te ontlasten.

Dimitri van Dongen, key accountmanager van Mercedes, vult aan: “GCA heeft ook gekeken naar het totale plaatje. Niet alleen wat de truck operationeel kost, maar ook wat de auto na acht of negen jaar weer opbrengt én waarin de chauffeur comfortabel zijn werk kan doen. Want als de chauffeur zich prettig voelt, doet hij zijn werk met plezier en is hij productiever.”

Comfortabel als een bus

Van de in totaal twaalf aangekochte trucks zijn er inmiddels negen geleverd, waarvan er al zes operationeel zijn. “De Actrossen zijn op het inbouwen van een tolkastje na klaar om te gaan rijden. Elke Mercedes die hier wordt afgeleverd kan dankzij de service van  dealer Louwman in Roosendaal meteen de weg op.”

“De eerste chauffeur die zijn nieuwe Actros kreeg, vertelde dat hij halverwege is uitgestapt ‘om te kijken waar de passagiers zitten.’ De truck reed volgens hem zo comfortabel als een bus,” lacht Van Nuland.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-10-2023
23DT162_001-min

300.000e speciale voertuig van Mercedes-Benz

In het Franse Molsheim, nabij de Duitse grens, bouwt Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks (CTT) al meer dan…
Nieuws
22-05-2023
ActosDuel (9)-1400

Mercedes-Benz Actros Duel rij-impressie

De Mercedes-Benz Actros heeft een verbeterde aandrijflijn. Om dat onder de aandacht te brengen zet het merk in…
Nieuws
13-02-2024
Actros diesel 1 copy

Nieuwe Actros diesel komt er aan

De Mercedes-Benz Actros lijkt er aan te komen en getuige deze foto's op www.iepieleaks.nl krijgt de diesel versie dezelfde…