Twee nieuwe sterren voor Jan de Waal

Nieuws
07-04-2017 | Door Iep van der Meer

Jan de Waal Transport BV uit Bleiswijk heeft twee nieuwe Mercedes-Benz Actros GigaSpace trekkers in gebruik genomen. Aanleiding voor deze keuze waren de positieve ervaringen met een Fuel Duel Actros.

Deze luxe uitgeruste 2848 Lena met GigaSpace-cabine wordt ingezet voor het vervoer van groente, fruit, bloemen, planten en automaterialen door heel Europa. Over het verbruik van de trucks van Mercedes-Benz is men erg tevreden. “We hoorden goede verhalen over het verbruik van de trucks van Mercedes-Benz en dat wilden we zelf wel eens ervaren,” vertelt Rob van Dommelen, directeur van Jan de Waal Transport B.V. Daarom testten ze de Actros voor het eerst in 2015 tijdens een Fuel Duel. Met succes want de trucks van Mercedes-Benz halen de 1 op 4 wel volgens Van Dommelen. “Daar komt bij dat onze chauffeurs veel van huis zijn en daarom grote invloed hebben in de keuze van een vrachtwagen. Toen zij ook enthousiast waren, hebben we meteen de eerste Actros aangeschaft.” Dat die in de praktijk goed zijn bevallen, bewijst de bestelling van de twee nieuwe Actros 1945 LS trekkers. 

De twee nieuwste Mercedes-Benz aanwinsten zijn net als de andere trucks luxe uitgerust. De Actros 1945 LS trucks zijn voorzien van GigaSpace-cabine, die comfortabel is uitgevoerd met lederen stoelen, standairco en magnetron. Aan de buitenkant is ook gedacht. De uitstraling van de trucks is strak dankzij de zijfender en zijskirts, de luchthoorns op het dak en de vier verstralers in de zonneklep. Het rood-witte spuitwerk, de kleuren van Jan de Waal, maakt de afwerking compleet. Daarnaast zijn de trucks uitgerust met het innovatieve systeem Predictive Powertrain Control (PPC) dat met behulp van de cruisecontrole de versnellingen en snelheid vooraf en volledig afstemt op gps-gegevens en topografische kaarten. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-09-2018
IEP_2030-1400.jpg

Nieuwe Actros weer zuiniger en schoner

Mercedes-Benz toont tijdens de IAA 2018 in Hannover de nieuwe generatie van de Actros. Verder verfijnde elektronica…
Nieuws
03-09-2020
KCB_1a_klLR.jpg

Compleet uitgeruste Mercedes Actros als visitekaartje

Sinds kort heeft Kuijpers Carp Baits (KCB) International uit het Brabantse Lieshout een nieuwe Actros…
Nieuws
28-02-2017
flowershuttle.jpg

Actros als Flower Shuttle

Dutch Quality Flowers uit Honselersdijk zet twee nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers in. De 1848 LS trekkers met hun GigaSpace…