Van den Bosch krijgt gelijk van de rechter

Nieuws
03-05-2017 | Door Iep van der Meer

In de zaak van het FNV tegen Van den Bosch Transport die was aangespannen vanwege de beloning van Hongaarse chauffeurs heeft de rechter de transportondernemer gelijk gegeven. Het gerechtshof van Den Bosch komt tot de conclusie dat de Nederlandse arbeidsvoorwaarden niet gelden voor de Hongaarse chauffeurs.

Volgens het hof hoeven buitenlandse chauffeurs die voor een buitenlands bedrijf werken, maar in opdracht van een Nederlandse vervoerder rijden geen Nederlands loon en arbeidsvoorwaarden te krijgen. Volgens de rechter zijn de buitenlandse bedrijven van Van den Bosch geen postbusfirma's maar echte transportbedrijven. Bovendien stelt de rechter dat de chauffeurs maar heel af en toe in ons land verblijven. De meeste arbeid wordt in het buitenland verricht volgens de rechter. Om die reden is de zogenaamde Europese Detacheringsrichtlijn niet van toepassing.

Directeur Rico Daandels van Van den Bosch is uiteraard tevreden met deze uitspraak. Bij het FNV zijn ze wat minder blij, en Edwin Atema toont zich op zijn facebook pagina strijdlustig. ,,Drie stappen vooruit en nu weer één achteruit, maar wij blijven strijden voor gelijk werk- en gelijk loon'' aldus de vakbondsman.

Deze foto's zijn al wat ouder maar daarmee wordt dit slechte nieuws wellicht wat dragelijker, want die oude VN blijft een mooi ding!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-02-2016
AB11400.jpg

AB Agri: Nederlands CAO-loon voor Poolse chauffeurs

AB Agri, het nieuw gevormde bedrijf dat bestaat uit  AB Texel, Butter Group en A-Ware, heeft met FNV…
Nieuws
11-11-2016
Klomp.jpg

Opmerkelijke uitspraak rechter bij faillissement

Een hele opmerkelijke uitspraak van de rechter in Alkmaar. Ex medewerkers van Klomp Groepsvervoer kregen…
Nieuws
24-01-2017
ABtransport.jpg

Acties bij AB Transport

Vanaf vandaag worden er stiptheidsacties gehouden bij AB Transport. De chauffeurs zijn het niet eens met de verplichte vierdaagse…