Van Wieren International overgenomen door AB Texel Group

Nieuws
16-10-2020 | Door Iep van der Meer

AB Texel Group neemt Van Wieren International uit Emmeloord over per 1 november aanstaande. Hiermee verstevigt AB Texel zijn positie in het koel- en pootgoedtransport. Van Wieren International is gespecialiseerd in groupage transport op Italië met diepvriesproducten.

Naast koelers beschikt Van Wieren ook over schuifzeiltrailers voor het transport van aardappelen naar de Nederlandse havens om wereldwijd te worden verscheept. Onlangs nog vierde Van Wieren International het 75 jarige jubileum met een nieuwe Volvo FH trekker.

Peter van Wieren, directeur en eigenaar van Van Wieren International: “Ik heb deze stap gezet om in een zeer concurrerende markt onze klanten ook op de lange termijn te kunnen blijven bedienen en continuïteit te waarborgen voor onze medewerkers. Wij, de medewerkers en ik, blijven ons binnen AB Texel Group inzetten voor onze klanten. AB Texel Group en Van Wieren hebben voor een deel dezelfde klanten. Beide ondernemingen hebben kwaliteit hoog in het vaandel en zorgen goed voor hun medewerkers.”

Dennis Wetenkamp, directeur van AB Texel Group, vult aan: “Bij AB Texel Group zetten we in op verdere ontwikkeling van het pootgoedtransport. Ook het koeltransport is voor ons een groeimarkt. De overname van Van Wieren International sluit daar naadloos op aan. Daarnaast zien we bij Van Wieren International dezelfde nuchtere mentaliteit en drive als bij AB Texel Group. We hebben dan ook alle vertrouwen in een goede samenwerking.”

Het gelijknamige Van Wieren Special met de groene trucks blijft zelfstandig en buiten de overname. Beide ondernemingen opereerden al acht jaar zelfstandig. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-02-2020
11953310_10205200197665888_8862109427569370588_o.jpg

Agrarisch transport Van Leendert naar AB Texel

Het is een drukke dag aan het overname front in het wegtransport. Zojuist komt het bericht binnen dat de AB…
Nieuws
03-04-2018
Nieuwe_DAF_AB_Texel_Group-1400.jpg

26 DAF FTG Trekkers voor AB Texel

Het steeds maar groter wordende AB Texel heeft een serie nieuwe DAF trucks in bedrijf genomen. Het gaat deze keer om…
Nieuws
25-10-2020
Goorden-Wouw1.jpg

AB Texel neemt agrarisch transport Goorden Wouw over

Op 1 januari 2021 neemt AB Texel Group de transportactiviteiten van Goorden Wouw B.V. over. Met deze…