Veel trucks en innovaties op het Kipper Event 2024

Nieuws
07-06-2024 | Door Maarten van der Westen

Het begon met een paar druppels regen. Echter al snel trokken de wolken open en baadde het Kipper Event 2024 in het zonlicht. De eerste dag was al een succes. Zaterdag kun je er nog heen!

Vandaag was de eerste dag van het Kipper Event. Na vorig jaar was duidelijk dat dit evenement, waarbij het draait om allerlei bouwvoertuigen, een vervolg moest krijgen. Op het terrein van het SOMA College in Harderwijk laten zo’n vijftig exposanten de laatste ontwikkelingen in bouwvoertuigen zien. Niet alleen kippers zijn er, maar ook kranen, trailers en afzetsystemen zijn er te zien. De nieuwste trucks kunnen bekeken worden, van de Volvo FH Aero tot de Ford F-Max.

Sowieso kom je als liefhebber ogen tekort op het Kipper Event. Veel exposanten hebben verschillende nieuwe voertuigen meergenomen, zowel diesel als elektrisch. Elk merk is vertegenwoordigd, dus het maakt niet uit of je nu van DAF, Renault of Scania houdt. Ook verschillende ombouwers laten hun nieuwste innovaties zien. Bij MAN was zelfs de hTGX te zien, de onlangs gepresenteerde trekker met de waterstof-verbrandingsmotor. Een primeur, want het Kipper Event is het eerste publieke evenement in Europa waar deze vrachtwagen te zien is.

Op de vrijdag was het dankzij het matige weer nog niet erg druk. Voor veel chauffeurs is het ook gewoon een werkdag. Gelukkig is het Kipper Event ook op zaterdag 8 juni nog te bezoeken. Tussen 9 en half 5 kan iedere bezoeker zich gratis vergapen aan de fraaie bouwvoertuigen. Liefhebbers kunnen zich zelfs van hun beste kant laten zien op de grote zandbaan, waar met verschillende merken gereden kan worden. Kortom: gaat dat zien in Harderwijk!

Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-07-2016
Putman1.jpg

Vier keer FMX voor Putman

Putman Afvalinzameling en Logistiek B.V. heeft vier Volvo FMX 420 bouwtrucks in gebruik genomen. 
Nieuws
30-05-2017
Nederhemert_37-1400.jpg

Truckshow Nederhemert 2017

Afgelopen weekend was BIGtruck te gast bij Truckshow Nederhemert. Met ruim 200 trucks een leuke show die ondanks de verzengende…
Nieuws
19-05-2018
20180519133516_IMG_5774-1400.jpg

Geslaagd Tekno Event 2018

Vandaag werd voor de 13e keer het Tekno Event georganiseerd. Deze kleine, maar gezellige truckshow heeft inmiddels een vaste…