Veenplant combi in teken van Rico Verhoeven

Nieuws
19-05-2022 | Door Tim de Jong

Plantengroothandel Veenplant uit Andel nam onlangs een opvallende Scania 530S 6x2*4 V8 in gebruik. Op de zijkant van de bakwagen prijken twee levensgrote airbrushes van ‘the king of kickboxing’ Rico Verhoeven. “Scania is wat mij betreft het beste merk,” zegt eigenaar John Kwetters. “En bij een stoere truck hoort een gedurfd design.”

Veenplant staat bekend om het op de weg zetten van opmerkelijke trucks. Na Max Verstappen en Ayrton Senna vereeuwigde de plantengroothandel deze keer Rico Verhoeven op de zijkanten van de cabine en de achterkant van de trailer. Kwetters wordt enthousiast van fraai spuitwerk en ook de chauffeurs vinden het prachtig. Chauffeur Jordi van ’t Pad prijst zichzelf gelukkig met zijn nieuwe S-serie. “Het resultaat is fantastisch en het rijdt geweldig,” zegt hij.

Exclusieve reportage in BIGtruck

De opbouw van de combinatie werd geplaatst door EBO van Weel. MW Designs verzorgde, in samenwerking met Cranen Fleetservice, het ontwerp en maakte het geheel af met een knap staaltje airbrush. De spieren van de krachtpatser lijken levensecht en als je deze Scania inhaalt, kijken zijn ogen je indringend aan. “Het wordt minder erg om in de file te staan,” lacht Kwetters.

Er is veel meer te vertellen over deze exclusieve plantencombi. Dat ga je volgende week lezen in BIGtruck Online Magazine!