Veiligste chauffeur van Nederland werkt bij Kivits Drunen

Nieuws
03-10-2022 | Door Iep van der Meer

Jelmer Stoker uit Haskerhorne, chauffeur bij Kivits Drunen is uitgeroepen tot 'Veiligste Chauffeur van Nederland 2022'. Tijdens de finale van het NK Veiligste Chauffeur op het TT Circuit van Assen wist hij de beste score te behalen.

Jelger Miedema (Kreileroord) en Danny Henskens (Berghem) legden beslag op de tweede en de derde plaats. 

Stoker was volgens de jury constant bewust van zijn omgeving, de rust zelve en voerde de finale opdrachten perfect uit. ,,Ik had het niet verwacht. Eigenlijk ben ik gewoon sprakeloos. Dit is een ontzettend grote eer”, reageerde Stoker, beroepschauffeur bij Kivits Drunen. Na vijf proeven waren er slechts drie finalisten overgebleven. Op het finale-parkoers werd behendigheid gekoppeld aan veiligheid. Op dat onderdeel bleef Stoker zijn concurrenten voor.

Het NK vormde het hoogtepunt van de TVM Awards, de naam van het veiligheidsprogramma van TVM verzekeringen. De voornaamste doelstelling van de TVM Awards is het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag onder alle weggebruikers en zodoende een bijdrage te leveren aan de transport- en verkeersveiligheid in Nederland. Uit handen van Michel Verwoest, CEO van TVM verzekeringen, ontving Stoker de TVM Award die hoort bij het NK Veiligste Chauffeur.

Op de foto staat Jelmer in het midden.