Video: Met 200 ton aan de haal op zeven assen in China

Nieuws
12-04-2021 | Door Tim de Jong

Op YouTube verscheen kort geleden een filmpje waarin zwaar beladen trailercombinaties te zien zijn die rijden in een mijngebied in China.  De treingewichten lopen op tot 200 ton. In Australië zou dat een roadtrain van heb ik jou daar betekenen, maar de Chinezen doen blijkbaar niet zo moeilijk, zeker niet wanneer het om korte afstanden op een gesloten terrein gaat.  

In bijgaand filmpje zie je dat het rijden met 200 ton op zeven assen even een andere bandendruk vereist. Ook zie je dat een weegbrug bij zulke tonnages toch echt niet het eeuwige leven heeft. Verder laat het filmpje zien hoe je bulkladingen snel en eenvoudig lost. Het koelen van de remmen? Is ook aan gedacht.

Hierbij ook enkele foto’s die ik in 2012 maakte tijdens een rondreis in China. Ook bij lagere gewichten, werd er toen al met forse trailers gereden. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-09-2017
Volvo-concept-lab-non-stop-truck-newsintro.jpg

Volvo helpt weegbrug met data

'Non stop Trucks' is de naam van een project dat Volvo uitvoert met de Noorse Rijkswaterstaat en dat Europees gesubsidieerd…
Nieuws
29-03-2017
Alblas2.jpg

Alblas investeert in MAN

Alblas Transport investeert in twintig nieuwe MAN trekkers. In totaal omvat de vloot 150 voertuigen en het aandeel MAN daarin…
Nieuws
13-06-2016
Volvo-outback-Maxine.jpg

Acht weken op, twee weken af met dikke roadtrain

Maxine Taylor is een chauffeuse van 52 jaar oud die diensten draait op een roadtrain in de Australische…