Nieuws
15-07-2024 | Door Maarten van der Westen

Logistics Force liet een onderzoek uitvoeren naar de grootste ergernis onder chauffeurs. Geen verrassing: het vlak voor de truck uitvoegen staat duidelijk op plaats nummer één. Reden om dit nog eens onder de aandacht te brengen.

Om automobilisten te bereiken, schakelde Logistic Force de hulp in van Bekende Nederlander Rob Geus en Bekende Trucker Esmeralda Tol. Op een circuit mocht Geus plaatsnemen in een Renault truck die een noodstop ging uitvoeren. In de laadbak was voor de gelegenheid een gezellig restaurantje opgebouwd met enkele crash test dummies. Het resultaat laat zich raden: na de noodstop werd Geus er niet vrolijk van.

Of dit indruk gaat maken, is de vraag. Dan werkt het verhaal van Esmeralda Tol misschien beter, die vertelt over haar ervaringen. Met haar fraaie combinatie, waar we voor ons magazine al mee op pad zijn geweest, moet ze regelmatig in de ankers voor automobilisten. Uit het onderzoek van Logistics Force blijkt dat 93% van de chauffeurs wel eens een noodstop heeft moeten maken voor automobilisten die net nog de afrit willen halen. Bijna de helft van de chauffeurs heeft door dit soort acties schade opgelopen.

Uiteraard komen ook de andere ergernissen uit het onderzoek naar boven, zoals inhalen en dan langzamer gaan rijden, afgeleide bestuurders en het niet aangeven van richting op rotondes. Dit zijn vaak alleen ergernissen. Maar dat voorlangs schieten, dat is echt levensgevaarlijk. Uit het onderzoek blijkt overigens ook dat chauffeurs best tevreden zijn over hun werk en hun werkgever.

Bekijk het filmpje hieronder!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-09-2016
chauffeur-begeleider.jpg

Chauffeurs geven hun beroep een 7,5

Nederlandse vrachtwagenchauffeurs geven hun beroep zelf als rapportcijfer gemiddeld een 7,5, maar vrezen dat buitenstaanders…
Nieuws
22-08-2018
39929205_1271740859634846_5122717084324724736_o.jpg

Golden Brown Scania voor Noorse vervoerder

Het Noorse Tomo Logistic heeft een gebruikte Scania R730 op laten bouwen en laten spuiten in Denemarken. Mosegards…
Nieuws
07-03-2017
chauffeur_05.jpg

Chauffeursonderzoek: Mooi cijfer, maar te lage lonen

Het tweede chauffeursonderzoek van Logistic Force, dat al een half jaar komt na het eerste onderzoek,…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.