Vliegtuig crasht op rijdende vrachtwagen

Nieuws
30-01-2023 | Door Iep van der Meer

Vanmorgen landde een vrachtwagen op een bestelwagen in Nederland, maar het kan nog gekker, zo blijkt. Een chauffeur in het Amerikaanse Texas kreeg de schrik van zijn leven  toen er ineens een vliegtuig op zijn vrachtwagen landde. Het vliegtuigje, een Bonanza 35, was in de problemen gekomen toen de motor uitviel.

De piloot wilde daarom een noodlanding maken op de snelweg. Dit is meestal een slimme keuze, maar je moet wel uitkijken voor verkeer. In videobeelden, gemaakt door de beveiligingscamera's van een nabijgelegen club voor modelvliegtuigen, is te zien hoe het vliegtuig precies op de trailer van de vrachtwagen landt. Deze actie, die recht uit een Hollywood-film lijkt te komen, liep alleen niet helemaal goed af: het vliegtuig viel van de trailer en op de weg. Daarbij raakte een vleugel de betonnen vangrail, waarna het vliegtuig in vlammen uitbarstte.

Wonder boven wonder kon de piloot het wrak net op tijd verlaten. Hij is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd maar maakt het goed. Ook de chauffeur kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Hij heeft de komende verjaardagen in ieder geval een goed verhaal om te vertellen. Tekst: Maarten van der Westen. Beelden: KHOU 11
 

Vliegtuig1 copy

Vliegtuig landt op vrachtwagen

Vliegtuig4 copy

Vliegtuig crasht op snelweg