Voedselpaketten voor Oekraïnse chauffeurs

Nieuws
25-02-2022 | Door Iep van der Meer

Chauffeurs uit de Oekraïne die in Europa onderweg zijn hebben niet alleen te maken met een enorme onzekerheid over hun gezinnen thuis maar ook met weigerende betaalpassjes. Marc van der Veen van Koeleveld Koeriersdiensten vond dat hij wat moest doen voor deze collega's en regelde voedselpaketten.

Stel je voor dat je, ver van huis in het veilige Europa hoort over de oorlog die thuis gaande is en dat je niks kunt doen. Voor veel chauffeurs uit de Oekraïne is dat het geval en daar komt nog bij dat ze niet meer kunnen betalen omdat ze geen geld meer kunnen opnemen onderweg. Vaak rijden de Oekraïniers voor Poolse en Litouwse bedrijven. Vanuit die bedrijven wordt inmiddels wel gewerkt aan oplossingen voor hun chauffeurs, onder meer door contant geld te brengen.

Marc van der Veen: ,,Ik kon het niet aanzien en ik heb via de voedselbank in de Haarlemmermeer heb ik voedselpaketten kunnen regelen. Ik kreeg meteen alle medewerking van de voedselbank en voordat ik het wist stond mijn bestelwagen vol'' aldus Marc. ,,De mannen waren me erg dankbaar en ik heb ontroerende verhalen aangehoord. Aan de ene kant willen ze graag naar huis maar door in Europa te werken hebben ze wel de kans om nog wat te verdienen om zo het thuisfront te helpen. Ik was diep ontroerd toen ik de verhalen aanhoorde en sommige foto's zag en ik ben blij dat ik iets heb kunnen doen voor ze. Iedereen heeft het er over hoe erg het allemaal is in de Oekraïne maar niemand doet wat. En hoewel het een druppel op een gloeiende plaat is heb ik nu toch iets kunnen bijdragen en een glimlach op die getekende gezichten kunnen toveren.'' 

Een prachtig initiatief van collega's onder elkaar want hoe je het ook wendt of keert, het zijn wel gewoon chauffeurs die vaak geen keuze hebben en die proberen een boterham te verdienen. 

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Doneer en help de Oekraïnse collega's!

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-03-2022
Hulpgoederen.jpg

K&DTC Groep intensief bezig met hulptransporten

Koning & Drenth BV en DTC Surhuisterveen BV hebben twee combinaties uit de planning vrijgemaakt voor…
Nieuws
30-03-2022
1920_220330-man-produktion-muumlnchen.jpg

MAN productie ligt vrijwel stil

De productie van MAN trucks in Munchen en Krakau ligt al sinds 14 maart stil. In Nürnberg, Salzgitter en Wittlich worden…
Nieuws
28-02-2022
VolvoTrucks_Kaluga.jpg

Volvo Trucks stopt verkoop en productie in Rusland

Volvo Trucks zet de truckfabriek in het Russische Kaluga stil en stopt ook meteen met de verkoop van…