Nieuws
08-07-2024 | Door Iep van der Meer

Transwinaton heeft een nieuwe Volvo FH16 650 8x4 in gebruik genomen. De trekker werd geleverd door Bas Truck Center.

Transwinaton Nederland is een jong transportbedrijf wat twee jaar geleden is opgericht door Ivo Heetkamp en Willy Naessens Nederland B.V. Ivo vertelt enthousiast over de oprichting van het bedrijf: "Na jarenlang met elkaar samengewerkt te hebben, zijn Willy Naessens Nederland B.V. en ikzelf in 2022 Transwinaton Nederland B.V. begonnen. Het doel was om de logistiek van onze industriebouw in eigen hand te nemen en te stroomlijnen, en daarnaast ook voor derden te kunnen rijden om het wagenpark zo efficiënt mogelijk in te zetten."

Perfect uitgerust voor het grote werk 

De nieuwe Volvo FH16 650 8x4 trekker wordt voornamelijk ingezet voor het vervoer van betonnen dakspanten en andere zelfdragende ladingen tot 40 meter lang. Dit wordt gedaan in combinatie met een Faymonville FlexMax naloop dolly die werd geleverd door Hertoghs Carrosserieën BV. Ivo licht toe: "Deze Volvo-truck is perfect afgestemd qua as-configuratie, overbrengingsverhouding, motor en unieke kruipversnelling om prefab beton te vervoeren met onze naloopdolly of een van onze semi-diepladers. Bovendien is de truck voorbereid om in de toekomst eventueel met een dieplader te werken. Ook de opbergkisten en de grote dieseltank zijn zaken die het werken met deze auto prettig maken. Omdat Transwinaton veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, is de truck uitgerust met veel veiligheidsopties om de chauffeur te ondersteunen. De accountmanager en sales engineer van BAS Truck Center hebben onze wensen en eisen weten te vertalen naar dit voertuig, en het resultaat klopt gewoon."

Uitdagingen bij exceptioneel transport 

Naast vergunningen en routes die vooraf exact uitgestippeld moeten worden, zijn er genoeg andere uitdagingen bij uitzonderlijk vervoer. Daarom is het cruciaal om te kunnen vertrouwen op de techniek. Ivo vertelt: “Mocht de techniek het onverhoopt laten afweten, dan is de service van de dealer ontzettend belangrijk. Los van de afmetingen en gewichten rijden wij veel onder dekking van ontheffingen en kunnen we niet zomaar een andere trekker inzetten. Bij BAS Truck Center Tilburg staan ze altijd voor ons klaar bij vragen en problemen, en proberen zij de stilstand door onderhoud zo kort mogelijk te houden. Ook voor onderhoud en service van ons overige wagenpark kunnen we bij hen terecht.”

Over Transwinaton Nederland B.V. 

Transwinaton Nederland is het transportbedrijf van Willy Naessens Nederland. Naast het uitzonderlijk vervoer van materialen en machines van en naar de verschillende eigen werven verzorgen zij ook transporten, hijswerkzaamheden en transportbegeleidingen voor derden. Dit doen zij met eigen materieel en met dat van de partners waarmee zij samenwerken. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-03-2024
670_2024_Westdijk_Alphen_ad_Rijn-023

Volvo FM 540 8x4 voor Westdijk Exceptioneel Transport

Westdijk Exceptioneel Transport heeft een Volvo FM 540 8x4 zwaartransport trekker in gebruik genomen.…
Nieuws
29-01-2019
zwager_1-1400.jpg

Stoere FH16 700 van Zwagerman

Wie denkt dat vijf assige zwaar transport trekkers iets van de laatste tijd is moet deze stoere Volvo eens bekijken. Deze…
Nieuws
30-11-2023
670_2023_Voorbij_Funderingstechniek-022 (960 x 640)

Volvo FH16 8x4 voor Voorbij Funderingstechniek

Wat voor fraaie groene Volvo kwam daar voorbij?
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.