Volvo FMX 10x4 voor De Jong Zuurmond

Nieuws
19-06-2016 | Door Iep van der Meer

De Jong Zuurmond Infrabeheer, onderhoud en services heeft een nieuwe Volvo FMX 460 10x4 asfaltkipper in bedrijf genomen. 

De Volvo is uitgerust met een Hyva opbouw en zal worden ingezet bij onderhoudswerkzaamheden aan asfaltwegen en in het winterseizoen tevens voor gladheidsbestrijding. Bij het onderhoud aan asfaltverhardingen zet De Jong Zuurmond meerdere asfaltkiepers tegelijkertijd in om de weggefreesde laag af te voeren en warm asfalt aan te leveren vanaf de dichtstbij gelegen asfaltcentrale. Met een treingewicht van 47 ton kan met de nieuwe Volvo FMX 10x4 een optimale beladingsgraad gerealiseerd worden. Tijdens het asfalteren lost de truck zijn lading gedoseerd in de asfaltverwerkmachine. De X-High chassishoogte van 1200 mm maakt het daarbij mogelijk dat de machine deels onder de achterbouw van de truck schuift om het asfalt op te vangen en de truck vooruit te duwen totdat al het asfalt is verwerkt.

De Volvo FMX 10x4 is de zeventiende Volvo-truck in het wagenpark van De Jong Zuurmond. De truck is af fabriek voorzien van twee stuurbare voorassen en een hefbare, gestuurde sleepas. Met deze asconfiguratie heeft de chauffeur een wendbaar voertuig en bespaart het bedrijf op slijtage en brandstof. Bij de totale specificatie, die tot stand kwam in nauwe samenwerking met Volvo Trucks-dealer Van Dijk in Culemborg, is gekeken naar een combinatie van factoren die een maximale exploitatie mogelijk maken.

 

Onlangs vergeleek BIGtruck maar liefst negen 10x4 voertuigen waaronder dit model van Volvo. ">Klik hier voor die grote kippertest!

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-07-2016
Putman1.jpg

Vier keer FMX voor Putman

Putman Afvalinzameling en Logistiek B.V. heeft vier Volvo FMX 420 bouwtrucks in gebruik genomen. 
Nieuws
13-09-2016
FMX1.jpg

Zelfrijdende Volvo FMX duikt onder

Mercedes doet het op de snelweg maar de Zweedse merken proberen het eerst offroad: Autonoom rijden. Eerder waren we…
Nieuws
18-03-2016
Schoenmaker121400.jpg

Slimme MAN 8x4 voor Schoenmaker

H. Schoenmaker BV uit Beverwijk heeft een MAN 8x4 WS met autolaadkraan en afzetsysteem op de weg gezet. Daarmee heeft deze…