Vrijgelaten gevangene steelt vrachtwagen om thuis te komen

Nieuws
19-02-2024 | Door Maarten van der Westen

Stel, je bent net vrijgelaten uit de gevangenis en je wilt naar huis. Wat doe je dan? Bel je een vriend, neem je een taxi? Isaiah Walker besloot in Arizona om een vrachtwagen met 10 nieuwe Corvettes te stelen.

Helaas voor Walker kwam hij echter niet thuis aan. Nog geen tien kilometer van het startpunt had de politie hem al te pakken, na een korte achtervolging. De Volvo autotransporter en zijn kostbare lading liepen geen schade op. Gelukkig maar, want de lading van de vrachtwagen bestond uit tien hagelnieuwe Corvette C8 sportwagens. Totale waarde: zo’n 1,25 miljoen Dollar.

Naar huis

Op een truckstop langs de I-10 in Arizona had hij een praatje aangeknoopt met de chauffeur van de vrachtwagen. Hij mocht wel een stukje meerijden. Echter, toen de chauffeur instapte, gooide Walker hem de vrachtwagen uit. Hij deed de deuren op slot en ging er vandoor. Walker weigerde te stoppen toen er een politieauto met sirene en zwaailichten achter hem aan kwam. Hij begon gevaarlijk te slingeren, waardoor auto’s moesten uitwijken. Gelukkig gebeurden er geen ongelukken. Na een haakse bocht kwam Walker stil te staan, waardoor agenten hun kans grepen. Walker werd gearresteerd.

Gevraagd naar de redenen achter zijn actie, gaf Walker direct aan dat het hem niet om de vrachtwagen of de Corvettes te doen was. Hij wilde gewoon naar huis. Walker gaf aan dat hij net was vrijgelaten uit de nabijgelegen gevangenis, waar hij vast had gezeten voor diefstal en een overval. Gelukkig voor de chauffeur kreeg hij zijn vrachtwagen zonder schade terug en kon hij zijn rit vervolgen. Walker kreeg een lift terug naar de gevangenis.

Foto: Cochise Country Sheriff’s Dept via Facebook