Wastafel en douche in je nieuwe Scania

Nieuws
16-05-2022 | Door Tim de Jong

In Engeland heeft WS Transportation de wenkbrauwen doen fronsen tijdens het Peterborough Truckfest. Een van hun nieuwe Scania’s is uitgerust met een douche en een wastafel.

WS Transportation uit het Britse Runcorn toonde een unieke modificatie aan een nieuwe Scania. De Scania wordt voorzien van een extra watertank van 38 liter. Dit water wordt verwarmd door een standkachel. In het van buitenaf bereikbare opbergvak  is een uitschuifbare wastafel ingebouwd. Uiteraard kun je die even laten vollopen en jezelf opfrissen voor een nieuwe werkdag. Zoals het filmpje laat zien, ontbreekt zelfs een scheerspiegel niet.

Douchen op de parking

Puntje is natuurlijk wel dat je je lekker veilig voelt op de parking, en dat het weer er ook een beetje naar moet zijn om buiten te gaan douchen. Maar op een truck-evenement ligt de drempel om op deze manier aan de nieuwe dag te beginnen, al een stuk lager. We lazen dat dit wellicht ook een vorm van protest is tegen de matige kwaliteit van Britse sanitair. Maar of dat zo is  weten we niet Maar met een eigen douche sta je 's ochtends bij de truckstop nooit meer in de rij! 

Wastafel en douche in je nieuwe Scania

Wastafel en douche in je nieuwe Scania